Vauvateatteri saapuu Kemiin

Kemin Kaupunginteatteri järjestää ensimmäisen vauvaikäisille suunnatun teatteriesityksen. Esityksen tarkoituksena on antaa erilaisia aistihavaintoja lorujen, musiikin, laulujen ja värikkäiden katseltavien ja kosketeltavien asioiden avulla.

kulttuuri
Sinikka Rajantie
Sinikka Rajantie kerää yleisön ympärilleen esityksessään. Mukana on myös muun muassa Mallimolla.YLE / Jonne Angeria

Mummo ja näyttelijä Sinikka Rajantie sai idean palleroteatteriin tyttärensä lapsen kastajaisista, sekä vanhasta lasten lorusta ”tuu tuu tupakkirulla”. Rajantie tarttui heti toimeen ja kysyikin teatterinjohtajalta Juha Vuoriselta voitaisiinko tällainen vauvoille suunnattu teatteri järjestää Kemin Kaupunginteatterissa. Vuorinen antoi myöntävän vastauksen ja Rajantie pääsi heti vauhtiin.

Rajantie esiintyy yhdessä Mallimolla -nukkensa kanssa, jonka tarkoituksena on näyttää ja rohkaista kaikkia paikalla olevia mukaan lauluihin ja leikkeihin. Näytelmässä nähdään myös värikkäitä valoja ja leikitellään sulilla ja kangaspalasilla.

- En näyttele mitään, vaan olen Sinikka Rajantie, joka vetää vauvoille tällaisen tuokion teatterissa, Rajantie kuvaa kuinka palleroteatteri eroaa tavallisesta näytelmästä.

Aikaisemmin vauvaikäisille järjestettyjä esityksiä on nähty Mikkelissä, Jyväskylässä, sekä Kokkolassa.

Esityksiä kymmenkunta

Rajantiestä ollut myös mukavaa ja haastavaa tehdä teatteria vauvaikäisille, sillä ”jokainen vauva on persoonallinen ja erilainen. Hissun kissun hyvä tulee”.

Teatteriesityksen kesto on noin 30 minuuttia ja tällä hetkellä suunnitteilla on kymmenkunta esitystä. Mikäli kysyntää on vielä esityskertojen jälkeen, ei ole mahdotonta, etteikö lisää esityksiä tehtäisi.

Esitys on suunnattu 3kk – 1,5 -vuotiaille palleroille. Palleroteatterin ensiaamu on 6.4.2011 klo. 10:00. Liput palleroteatteriin maksavat 5€ lapsi ja aikuinen, sekä 4€ lisäaikuinen ja 2€ lisälapsi.

Lähteet: YLE Perämeri