Piispan kirjoitus kirvoitti kommentoijat

Mikkelin hiippakunnan piispan Seppo Häkkisen mielipide "Älä alistu!" -kampanjasta aiheuttaa vilkasta keskustelua. Häkkinen ei pidä kampanjaa kaikilta osin onnistuneena, mutta kertoo arvostavansa sitä, että jotkut tahtovat pitää esillä Raamatun opettamia elämänarvoja. YLE Etelä-Savon nettisivuilla asiaan on otettu kiivaasti kantaa.

piispat
Internet-kommentti.
YLE / Timo Ikonen

Piispa Seppo Häkkisen mielipidekirjoitukseen otettu runsaasti kantaa, puolesta ja vastaan, YLE Etelä-Savon internet-sivuilla.

Häkkisen mielipiteen puolustajat muun muassa kiittävät piispan rohkeutta. Esimerkiksi nimimerkki Opiskelija kirjoittaa: "Hienoa, että Suomen kirkosta löytyy vielä piispoja, jotka antavat oikeasti tilaa moniäänisyydelle, eivätkä uhkauksilla yritä väkisin hiljentää niitä, jotka vielä haluavat pitää Raamatun auktoriteetista kiinni! Pelkkä homoseksuaalisuuskysymys kun ei kirkkoa määrittele."

Myös kirkkoon kuulumattomaksi ilmoittautuva nimimerkki Rokkivaari pitää Häkkisen puolta: "Seppo Häkkinen on ensimmäinen piispa, joka on uskaltanut puolustaa yleisen mielipiteen vastaisesti ajattelevien kristittyjen oikeutta omaan mielipiteeseen ja vakaumukseen."

Piispan kirjoitusta paheksuneet ovat muun muassa pohtineet suvaitsemattomuuden suvaitsemisen merkitystä. Esimerkiksi nimimerkki Tasa-arvon puolustaja kommentoi näin: "Häkkinen sanoo samalla myös että kirkossa tulisi olla moniäänisyyttä, eli hänestä myös naisvihaajilla ja antisemitisteillä on paikka kirkossa. Todella hävytöntä!"

Nimimerkki Mave kommentoi suvaitsevaisuudesta ja älä alistu -kampanjasta näin: "Suvaitsevaisuus on salliva asenne ja toimintatapa, joka kohdistuu sellaisiin tekoihin, jotka eivät vahingoita muita. Mainittu kampanja oli tekona toisia vahingoittava. Siispä se ei voi kuulua suvaitsevaisuuden piiriin."

Lähteet: YLE Etelä-Savo