Piispa Seppo Häkkiseltä ymmärrystä "Älä alistu" -kampanjalle

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkisellä riittää ymmärrystä "Älä alistu" - kampanjalle. Häkkinen ei pidä kampanjaa kaikilta osin onnistuneena, mutta kertoo arvostavansa sitä, että jotkut tahtovat pitää esillä Raamatun opettamia elämänarvoja.

Kotimaa
Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen.
Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen.YLE

Häkkinen ei ymmärrä, miksi vuosikymmeniä hyvää työtä tehneiltä järjestöiltä haluttaisiin evätä taloudellinen tuki. Häkkinen perää suvaitsevaisuutta ja sanoo puolustavansa kirkkoa, jossa on tilaa eri tavalla ajatteleville ja uskoville.

"Missä on se moniäänisyys ja suvaitsevaisuus, joita on viime aikoina niin paljon peräänkuulutettu?" kirjoittaa Häkkinen.

Häkkinen muistuttaa, että kirkon tulevaisuuden haasteet ovat suuria, eikä ole kristillisen todistuksen kannalta vakuuttavaa, jos kirkko näyttäytyy eripuraisena änkyröiden joukkona.

Häkkinen pohtii, että seksuaalisuus on erityisen arka persoonallisuuden osa. Moni on haavoittanut itseään ja toisia juuri tällä elämänalueella. Häkkinen toteaa kannanotossaan, että seksuaalisuuden käsittelyyn tarvitaan suurta herkkyyttä.

Lähteet: YLE Etelä-Savo