1. yle.fi
  2. Uutiset

Otto-automaattien hyväntekeväisyys yllättää

Pankkiautomaatilla lähipäivinä asioineet ovat hieraisseet silmiään, kun perinteisen nostoikkunan sijaan automaatti onkin ehdottanut yhden euron lahjoittamista hyväntekeväisyyskampanjaan. Reilun kuukauden kestävän kampanjan ajan Otto-käteisautomaateilla voi lahjoittaa noston yhteydessä euron Plan-järjestön Koska olen tyttö-kampanjalle.

pankkiautomaatit
Otto-automaatin näyttö, joka kysyy lahjoitusta.
YLE / Savo

Plan-järjestön nettisivujen mukaan kyseessä on kaikkien aikojen ensimmäinen lahjoituskampanja pankkiautomaateissa. Lahjoitusmahdollisuutta kysytään aina, kun asiakas nostaa rahaa kotimaiselta pankkitililtä. Lahjoitusta kysytään 31.3. - 2.5. Kampanjan tuotolla tuetaan tyttöjen koulutusta 48 köyhässä maassa.

Mikäli suomalaiset suhtautuvat lahjoitusmahdollisuuteen myönteisesti, lahjoituksia on tarkoitus kerätä Ottopisteillä myöhemminkin. Plan-järjestön mukaan ei kuitenkaan jatkuvasti vaan lyhytaikaisina kampanjoina.

Mahdollisuus hämmentänyt kuluttajia

Uusi palvelu on ehtinyt jo herättää jonkin verran hämmennystä automaateilla. Otto-automaatteja ylläpitävän Automatia Pankkiautomaatit Oy:n kehitysjohtaja Jyri Marviala kertoo, että pienetkin muutokset automaateilla aiheuttavat jonkinasteisen palauteryöpyn.

- Palautteessa moni on miettinyt, miten vanhukset pärjäävät tämän uuden ominaisuuden kanssa. Ei tässä kuitenkaan tieten tahtoen haluta ketään harhauttaa, Marviala sanoo.

Marvialan mukaan moni automaatilla asioinut on jo tarttunut lahjoitusmahdollisuuteen.

- Jos tämä tahti jatkuu, kampanjan aikana saattaa mennä miljoona euroa rikki.

Mikäli asiakas tekee lahjoituksen epähuomiossa, lahjoitetun euron saa takaisin tekemällä Automatialle kirjallisen oikaisupyynnön, jossa on tapahtuman aika, automaatin tiedot ja tilinumero. Osoite on palaute@automatia.fi (siirryt toiseen palveluun).

Lähteet: YLE Savo / Markku Malinen

Lue seuraavaksi