Jari Sillanpää palaa talvilomalta uuden levyn ja keikkojen pariin

Jari Sillanpää on viettänyt talven Espanjassa asuntoaan remontoiden. Keikkatauko päättyy toukokuussa, kun Sillanpää palaa lavoille. Valmisteilla on myös konserttisarja ja iskelmälevy yhdessä Esa Niemisen kanssa.

Jari Sillanpää
Jari SIllanpää on talvilomansa aikana tehnyt muutaman keikan Sotilassoittokuntien kanssa.
YLE Pohjanmaa

Jari Sillanpää päätti viime vuonna pitää ensimmäistä kertaa 16 vuoteen kunnon talviloman. Loman katkaisivat vain muutamat erityiset esiintymiset, kuten Guardia Nuevan kanssa Kokkolassa tehty konsertti ja parhaillaan käynnissä oleva konserttien sarja yhdessä sotilassoittokuntien kanssa.

- Olin lähes puolitoista kuukautta Espanjassa ja remontoin asuntoani. Oli kiva tehdä käsillään muutakin kuin pidellä mikrofonia, kertoo toukokuussa keikkatauolta palaava Sillanpää.

- Kevätsiivousten tapaan myös ikkunaverhot on käytetty pesukoneessa, Jari naurahtaa.

Tekeillä uusi iskelmälevy

Sillanpään kaksi viimeisintä levyä ovat olleet teemoitettuja. Seuraavalla levyllä palataan perusiskelmän pariin.

- Parhaillaan kuuntelemme kymmeniä ja kymmeniä kappaleita, joista valitaan levyn laulut, sanoo Jari Sillanpää.

Laulajan omia tekstejä tai sävellyksiä ei uudelta levyltä löydy.

- Annan tekstien ja sävellysten teon ammattilaisille. Koen niin, että tehtäväni on olla myös muiden ihmisten tarinoiden kertoja, Sillanpää toteaa.

- Alkuvuosina tiesin tarkasti, mitä halusin ja mitä en halunnut. Nyt valinnasta on tullut paljon vaikeampaa, Jari Sillanpää kertoo levyn laulujen valinnasta.

Seinäjoella palaavat muistot mieleen

Seinäjoen Tangomarkkinoilla Tangokuninkaaksi vuonna 1995 kruunattu Jari Sillanpää osallistui kilpailuun kaksi kertaa ennen voittoa.

- Olin jo prinssivuotena huomannut, että yhteys yleisön kanssa löytyy. Tuomaristoa kuitenkin jännitin, Jari Sillanpää kertoo "raatikammostaan".

- Ajattelin, että olen vain prinssi, enkä uskaltanut esiintyä täysillä. Kuninkuuden myötä joku lukko sisälläni avautui, muistelee voittokesän tunnelmista edelleen liikuttuva Sillanpää.

Lähteet: YLE Pohjanmaa