YK: Isku tukikohtaan ei vaikuta toimintaan Afganistanissa

YK aikoo jatkaa toimintaansa Afganistanissa entiseen tapaan huolimatta perjantain verisestä iskusta Mazar-i-Sharifissa, sanoo YK:n erityisedustaja Staffan de Mistura. Seitsemän YK:n työntekijää kuoli perjantaina, kun mielenosoittajat hyökkäsivät YK:n tiloihin. De Misturan mukaan mielenosoittajien joukkoon oli soluttautunut kapinallisia.

Ulkomaat

Perjantain iskussa kuoli romanialainen, norjalainen, ruotsalainen, neljä nepalilaista sekä viisi afganistanilaista. Mazar-i-Sharifin tukohta sytytettiin tuleen ja se on tuhoutunut.

De Misturan mukaan 11 ulkomaista työntekijää siirretään tilapäisesti Mazar-i-Sharifista pääkaupunkiin Kabuliin. Kyseessä ei kuitenkaan ole evakuointi, vaan he palaavat, kunhan Mazar-i-Sharifiin on saatu turvallinen toimisto.

Perjantain mielenosoituksessa protestoitiin sitä, että yhdysvaltalainen saarnamies poltti Koraanin 21. maaliskuuta Floridassa.

De Misturan mukaan mielenosoittajien joukkoon oli soluttautunut kapinallisia. `Hän kertoo, että seitsemän tai kahdeksan ihmistä on pidätetty, ja jotkut heistä ovat ilmeisesti muualta tulleita kapinallisia, jotka osallistuivat hyökkäykseen YK:n tiloihin.

Lähteet: AFP, Reuters