1. yle.fi
  2. Uutiset

Helppo suklaamousse ja karamelisoitua omenaa

Sasun ateriakokonaisuuden päättää herkullinen jälkiruoka, jonka valmistamiseen ei tarvita kananmunaa eikä liivatetta. Itse mousseen ei myöskään lisätä sokeria. Annos saa makeutensa lisäkkeeksi valmistettavasta karamelisoidusta omenasta.

Voita & Sokeria
Suklaamousse ja karamelisoitu omena
YLE / Procam

Mousse:

200 g laadukasta tumma suklaata, kaakovoiprosentti 70%

300g kermaa, kuohu tai vispi

Sulata suklaa vesihauteessa rauhallisesti ja nosta se pöydälle hetkeksi rauhoittumaan. Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää kermaa ensin 1/3 määrästä ja emulgoi se sekoittaen suklaan joukkoon. Lisää loppu kerma koko ajan sekoittaen, mutta niin, että lisäät vain aina sen verran kuin mitä pystyt sekoittamaan kunnolla yhdellä kerralla. Siirrä mousse jääkaappiin vetäytymään noin 20 minuutiksi ja annostele lämpimällä lusikalla se lautasille.

Karamelisoidut omenat:

1 kpl granny smith-omenaa

1 cm pala inkivääriä

3 rkl cointreau-likööriä (valinnainen)

0,5 dl sokeria

0,5 dl vettä

Kuori ja lohko omenat ja karamelisoi sokeri pannulla. Kuori ja viipaloi inkivääri. Kun sokeri on tummaa, lisää omenat ja inkivääri ja pyörittele niitä pannussa. Lisää alkoholi ja liekitä omenat kevyesti. Lisää vesi ja keitä omenat kypsähköiksi. Tarjoa omenat ja siirappi moussen kanssa.

Ohje: Sasu Laukkonen

Lue seuraavaksi