Allergiaviikko muistuttaa siitepölykauden alkamisesta

Tänään maanantaina alkaa valtakunnallinen allergiaviikko. Allergia- ja astmaliiton järjestämän viikon tarkoituksena on muistuttaa allergikkoja siitepölykauden alkamisesta.

Kotimaa

Allergia- ja astmaliitto huomauttaa, että allergialääkitys unohtuu helposti, kun lunta on vielä maassa. Lääkitys pitäisi kuitenkin aloittaa viimeistään viikkoa ennen siitepölykauden alkua.

- Nyt on korkea aika aloittaa säännöllinen allergialääkitys, jos oireet olivat viime keväänä voimakkaat. Jos oireet olivat viime keväänä vähäiset, lääkityksen aloittamista voi lykätä oireiden tuloon saakka, opastaa allergianeuvoja Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta.

Ennusteiden perusteella alkanut kevät näyttäisi olevan tavallista helpompi siitepölyallergiasta kärsiville. Koivun arvioidaan kukkivan heikosti, mikä tietää siitepölyallergisille vähemmän aivastelua, nenän tukkoisuutta ja kutisevia silmiä.

Allergia- ja Astmaliiton neuvontaan on kuitenkin jo tullut soittoja oireista, sillä lepän ja pähkinäpensaan siitepölyjä on saapunut ilmavirtausten mukana etelästä.

Lähteet: YLE Uutiset