1. yle.fi
  2. Uutiset

Iskelmä-Finlandia -ehdokkaat julki

Iskelmä-Finlandiasta kisaavat tänä vuonna Danny, Mariska, Markku Aro, Meiju Suvas ja Pepe Willberg.

kulttuuri
Iskelmä-Finlandia -ehdokkaat Danny, Mariska, Meiju Suvas ja Pepe Willberg.
Iskelmä-Finlandia -ehdokkaat Danny, Mariska, Meiju Suvas ja Pepe Willberg ehdokkaiden julkistamistilaisuudessa. Markku Aro ei ollut tilaisuudessa paikalla.Airi Saastamoinen / Yle

Palkinnon saajan valitsee entinen ÄKT:n toiminnanjohtaja Arto Alaspää.

Iskelmä Finlandia on vuosittainen, heinäkuussa Nokialla järjestettävän Tapsan Tahdit -tapahtuman yhteydessä jaettava 10 000 euron arvoinen palkinto.

Palkinto myönnetään suomalaiselle artistille ansiokkaasta suomalaisen populaarimusiikin esittämisestä. Palkinnon saamisen perusteena voi olla artistin vuosia jatkunut pitkä ja ansiokas työ tai toisaalta nuoremman taiteilijan vahvat näytöt sekä osoitettavissa olevat odotusarvot suuresta menestyksestä. Palkintoa on jaettu vuodesta 2001.

Aiemmin palkinnon ovat saaneet muun muassa Laura Voutilainen, Charles Plogman, Olli Lindholm, Paula Koivuniemi, Eino Grön ja Jari Sillanpää.

Iskelmä Finlandia -palkinnon myöntää Nokian kaupunki. Ehdokkaat ja voittajan valitsijan nimeää vuosittain Tapsan Tahtien raati, joka konsultoi päätöksensä tueksi alan vaikuttajia ja muita asiantuntijoita.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi