1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vaalit

Maakunnan suurin vaalikeskustelu Verkatehtaalla tänään

Kantahämäläiset kansanedustajaehdokkaat ottavat mittaa toisistaan Kanta-Hämeen suurimmassa vaalikeskustelussa Verkatehtaalla Hämeenlinnassa tiistaina. Yleisö on tervetullut paikalle. YLE Hämeen ja Hämeen Sanomien yhdessä järjestämät vaalipaneelit myös radioidaan. Toinen vaalipaneeli on vuorossa ennen varsinaista eduskuntavaalipäivää.

vaalit
Talvinen Hämeenlinnan Verkatehdas iltavalaistuksessa
Markku Karvonen / Yle

Panelisteina ottavat mittaa toisistaan Timo Heinonen kokoomuksesta, Risto Autio keskustasta, Johannes Koskinen SDP:stä, Aino-Kaisa Pekonen vasemmistoliitosta, Eero Yrjö-Koskinen vihreistä, Timo Sinivuori kristillidemokraateista ja Heimo Peltola perussuomalaisista.

Hämeen Sanomien päätoimittaja Pauli Uusi-Kilponen tenttaa kansanedustajaehdokkaita ensimmäisessä vaalipaneelissa. Toisessa vaalipaneelissa. Yleisön joukossa mikrofonia kuljettaa monimediatuottaja Elina Nummelin.

Yleisö on tervetullut paikalle jo tuntia ennen sillä kello 16.30 Lasipihalla aukeaa vaalitori, jossa puolueet ja ehdokkaat esittelevät itseään ja ajatuksiaan äänestäjille.

Toinen suuri vaalikeskustelu on juuri vaalien alla eli perjantaina 15. huhtikuuta, juontajaparina Radio Hämeen päällikön Pertti Lampisen kanssa on Simo Frangén.

- Yleisölle avoimien vaalipaneelien tarkoituksena on nostattaa vaalitunnelmaa ja tarttua ajankohtaisiin teemoihin, kertoo Pertti Lampinen.

Yleisöltäkin muutama kysymys

Kumpaankin vaalipaneeliin on pyydetty yksi osallistuja seitsemästä Hämeen vaalipiirin eduskuntapuolueesta. Vaalipaneeleissa ehdokkaat saavat vastattavakseen myös yleisön kysymyksiä.

Puolitoista tuntia kestävät paneelit alkavat klo 17.30 Vanaja-salissa. Lisäksi Lasipiha toimii vaalitorina, jossa kaikilla on mahdollisuus esitellä itseään ja vaaliteemojaan. Radio Häme lähettää vaalipaneelit suorana erikoislähetyksenä. Paneeli loppuu klo 18.50. Hämeen Sanomat lähettää tilaisuuksista videokuvaa verkkosivuilleen.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Verkatehdas valvoo

Varsinaisena vaalipäivänä 17. huhtikuuta Radio Häme ja Hämeen Sanomat järjestävät yhdessä Verkatehtaan kanssa tulosillan.

"Ison pajan" tyyliin suunniteltu vaali-ilta on kutsunut paikalle kaikki kantahämäläiset eduskuntavaaliehdokkaat tukijoukkoineen. Ravintola Iso Huvila tarjoaa kohtuuhintaista vaalisoppaa ja elävää musiikkia.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi