1. yle.fi
  2. Uutiset

Hiekoitushiekkojen poisto alkaa Lappeenrannassa

Katujen puhdistaminen hiekoitushiekoista alkaa Lappeenrannassa tänään. Puhdistaminen alkaa keskustasta ja pääväyliltä. Tavoitteena on poistaa hiekka katualueilta vappuun mennessä.

Lappeenranta
Lakaisukone
YLE

Katujen pölyämistä pyritään Lappeenrannassa kevään 2011 aikana vähentämään hiekoitushiekkojen tehokkaan poistamisen avulla. Lisäksi apuna käytetään laimeaa kalsiumkloridiliuosta vilkasliikenteisimmillä katuosuuksilla, kuten Taipalasaarentie – Lönnrotinkatu, Lappeenkatu - Helsingintie sekä Valtakatu – Lauritsalala -väleillä.

Hiekanpoisto pyritään tekemään niin, että hiekka ei pölyä poiston yhteydessä. Esimerkiksi lehtipuhaltimen käyttö ja avoharjakoneen käyttäminen hiekanpoistossa kuivaharjauksen on kiellettyä.

Pölypitoisuudet tulevat ennusteiden mukaan kohoamaan jo tämän viikon aikana. Pölyn muodostuminen voi kuitenkin olla oletettua vähäisempää, koska sääennuste on luvannut loppuviikolle sateita ja toisaalta lumipenkkojen sulaminen kostuttaa vielä monin painoin katujen pintoja. Pölypitoisuudet ovat yleensä suurimmillaan aamunruuhkan aikana, mikäli yöllä on ollut pakkasta.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala

Lue seuraavaksi