Sateenkaaritapahtuma Hohto rakentaa siltoja

Joensuussa kahdeksatta kertaa järjestettävä sateenkaaritapahtuma Hohto tarjoaa seksuaalivähemmistöille hauskaa yhdessäoloa. Tapahtuman tarkoituksena on myös tarjota vertaistukea ja rakentaa siltaa heteroiden ja ei-heteroiden välille, summaa Joensuun seudun seksuaalinen tasavertaisuus Hobiles ry:n puheenjohtaja Sami Kiiski.

Kotimaa
Riikka Nousiainen ja Sami Kiiski
YLE / Tapio Laakkonen

Suomessa homot ja lesbot ja muut seksuaalivähemmistöt törmäävät edelleen ennakkoluuloihin ja syrjintään, sanoo Setan kouluttajakoulutuksen käynyt Riikka Nousiainen.

- Kaikki olemme ihmisiä, meitä kaikkia yhdistää ihmisyys. On valitettavaa että meitä syrjitään vain sen vuoksi jos tykkäämme samasta sukupuolesta. Meitä ihmisiä on moneksi, tiedon puute ja historian painolasti lienevät suurimpia syitä ennakkoluuloihin.

Toimintaa Joensuussa

Joensuussa Hobiles järjestää erilaisia tapaamisiltoja. Yhdistyksen väki käy keilaamassa, biljardia pelaamassa tai vaikkapa lukupiiirissä kirjallisuuteen tutustumassa. Nyt on saatu myös toimimaan nuorten ryhmä ja lisäksi suunnitteilla on sateenkaariperheitten ryhmä. Yhdistyksessä on tällä hetkellä yli 70 jäsentä.

Yhdistyksen jäsenmäärä ovat kasvussa, koska ihmiset entistä useammin uskaltavat tunnustaa oman seksuaalisen suuntautumisensa. Hobiles on saanut jäseniä myös valtaväestöstä, koska he haluavat kannattaa meidän toimintaamme, sanoo Sami Kiiski.

Sateenkaarimessu ja Drag-show

Keskiviikkoiltana pidetään sateenkaarimessu Joensuun evankelisluterilaisessa kirkossa klo 18.00. Riikka Nousiainen on iloinen siitä, että messun pitäminen onnistuu ja että saarnaamaan saatiin vielä seksuaalivähemmistöön kuuluva pappi. Messu saattaa kiinnostaa myös heteroita.

- Takapenkin seuraajia saattaa tulla paikan päälle. Mutta on todella hienoa, että kirkkoherra on antanut tapahtumalle siunauksensa. Messussa saarnaa julkisuuttakin paljon osakseen saanut Marja-Sisko Aalto. Onneksi hänen kalenterissaan oli vapaata, näin pappikin kuuluu samalla tavalla vähemmistöön kuin tapahtuman osanottajatkin.

Torstaina tapahtumaväki katselee elokuvia ja perjantaina on luvassa drag-show. Teatteriklubilla esiintyy joensuulaislähtöinen miss Drag Queen 2011, Linnea von Kattendam.

Lauantaita vietetään seurustelun ja tanssin merkeissä.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus