Eskarilaiset yllättivät junamatkustajat

Miltä kuulostaisi yllätysesitys kesken junamatkan? Tämä toteutui tiistaina Turun ja Salon välillä, kun eskarilaiset hyppäsivät junaan laulamaan matkustajille. Tempaus oli osa Turun kulttuuripääkaupunkivuotta.

rautatieliikenne
Eskarilaiset laulavat junassa

Tiistaiaamuna kello 10.00 juna lähti aikataulun mukaisesti Turusta kohti Helsinkiä. Junassa matkustivat myös Turun Asemanseudun päivähoitoyksikön eskarilaiset. He lauloivat matkustajille aina Saloon saakka.

Työmatkalla ollut kaarinalainen Markku Toivonen yllättyi lauluista ja työnteko keskeytyi hetkeksi.

- Tämä on hauskaa, viihdettä ja kulttuuria. Ei tämä häiritse yhtään työntekoa, Toivonen hehkutti.

Lapset saapuivat Saloon kello 10.30. Salon asemalla syötiin evästä ja sen jälkeen oli hieman aikaa kävellä aseman ympäristössä. Helsingistä saapui juna Salon asemalle kello 11.30 ja oli kotimatkan aika.

Tammisaarelaiset Riitta Lindqvist ja Maj-Gret Ekman saivat seuraavaksi yllättyä, kun eskarilaiset aloittivat laulut Salo-Turku -junamatkalla.

- Ihanaa, tämä on ensimmäinen kerta, kun on tapahtunut tämmöistä, ihan kiva. Aivan mahtavaa, tosi mukavaa. Laulutkin ovat tuttuja, ylistivät naiset.

Eskarilaisten yllätysreissu oli ohi, kun juna saapui Turun päärautatieasemalle kello 12.00.

- Tämä meidän tempaus on osa kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaamme. Meidän päiväkoti on tässä Turun rautatieaseman vieressä, joten yhteistyö VR:n kanssa tuntui luonnolliselta, kertoo päiväkodinjohtaja Jussi Ohvo ja jatkaa.

- Lapset lauloivat upeasti ja kanssamatkustajatkin näyttivät nauttivat esityksistämme. Vaikka monet tekivät junassa töitä, ei tämä meidän yllätys näyttänyt heitäkään häiritsevän.

Lähteet: YLE Turku / Petra Ristola