1. yle.fi
  2. Uutiset

Jean Michel Jarre tulee Turkuun

Jättimäisistä ulkoilmakonserteistaan sekä vaikuttavista valoefekteistä tunnettu ranskalainen elektronisen musiikin pioneeri esiintyy Turkuhallissa 22. lokakuuta.

kulttuuri
Ranskalainen muusikko Jean-Michel Jarre.
EPA/Peter Kollanyi

Jarren ensimmäinen kansainvälisesti tunnettu albumi 'Oxygene' julkaistiin vuonna 1977. Levyltä julkaistu single 'Oxygene Part 4' on yksi hänen tunnetuimmista melodioistaan. Albumia on myyty yli 18 miljoonaa kappaletta ympäri maailman.

Yhteensä Jarren levyjä on myyty maailmanlaajuisesti yli 80 miljoonaa kappaletta ja miestä pidetäänkin yhtenä elektronisen musiikin edelläkävijöistä.

Muihin elektronisen musiikin tekijöihin verrattuna Jarren musiikki on hyvin melodista ja on tästä syystä ollut esikuvana monelle 1980-luvun synthpopin tekijöille. Jarren musiikki on pääosin instrumentaalipainotteista, mutta vuonna 2000 julkaistulla 'Metamorphoses' albumilla lauluosuudet saivat ensi kertaa pääroolin.

Keikkoja erikoisissa paikoissa ja isoille massoille

Jarre on tunnettu jättiläismäisistä ulkoilmakonserteistaan ja vaikuttavista valoefekteistä. Esimerkiksi vuosituhannen vaihtuessa Jarre konsertoi Gizan pyramideilla ja vuonna 1997 hänen esitystään seurasi ennätykselliset 3,5 miljoonaa ihmistä Moskovan 850-vuotisjuhlapäivillä.

Suomessa Jean Michel Jarre on konsertoinut aiemmin kahdesti; vuosina 1997 ja 2009 Helsingissä.

Jarren tuo Suomeen Live Nation Finland. Liput konserttiin tulevat myyntiin Lippupalvelussa 13. huhtikuuta.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi