Hyppää sisältöön

Torniossa kuvataan lyhytelokuvia

Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun kulttuurialanopiskelijat tekevät parhaillaan kahta fiktiivistä lyhytelokuvaa. ”Elämä on blues” ja ”Kädessäni” lyhytelokuvia kuvataan tällä viikolla Torniossa. Opiskelijat ovat saaneet elokuviinsa kokeneita näyttelijöitä.

Kuva: YLE / Inka Rauma

Juhani Kentän ohjaaman ja käsikirjoittaman Elämä on blues -lyhytelokuvan pääosaa näyttelee Unto Helo, joka on näytellyt myös täyspitkissä teatterilevityksessä olleissa elokuvissa Pitkä kuuma kesä ja Helmiä ja sikoja.

Hannu-Pekka Peltomaan Kädessäni lyhytelokuvan rooleissa nähdään muun muassa Pirjo Leppänen, joka on palkittu Jussi-patsaalla roolistaan Mikko Niskasen elokuvassa Elämän Vonkamies.

Komediaa ja mustavalkoista valtaa

Elämä on blues on kymmenminuuttinen komedia, joka kertoo 30-vuotiaan makuuhuonekitaristi Joelin (Unto Helo) tunteiden ilmaisun vaikeudesta. Joel on yhä rakastunut entiseen tyttöystäväänsä Siniin (Annastiina Gylling), joka on jo löytänyt vierelleen uuden miehen; menestyvän blueslaulajan Daniel Karttusen (Markku Silvennoinen). Joel tarttuu epätoivoisiin keinoihin saadakseen Sinin takaisin itselleen.

Kädessäni on neljän minuutin lyhytelokuva vallasta, jossa pieni tyttö oppii tärkeän asian elämästä. Kerronnassa ja kuvauksessa käytetään vahvaa ja yksinkertaista tyyliä vahvan tunnelman luomiseksi. Elokuva on mustavalkoinen.

Ensi-illat toukokuussa

Molemmat elokuvat saavat ensi-iltansa Tornion Cult Cinema & Cafessa 25.5 järjestettävässä Elma-gaalassa. Tapahtumassa esitetään Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun kulttuuriopiskelijoiden teoksia lukuvuodelta 2010-2011.

Tänä keväänä Kemi-Tornion ammattikorkeakoulussa tuotetaan yhteensä neljä fiktiivistä lyhytelokuvaa, neljä lyhyttä dokumenttielokuvaa sekä yksi musiikkivideo. Elokuvat voi nähdä yleisönäytöksissä Kemissä, Torniossa ja Oulussa toukokuun lopulla.

Fiktiivisiä ja dokumentaarisia lyhytelokuvia on tuotettu Kemi-Tornion ammattikorkeakoulussa oppilaitoksen perustamisesta eli vuodesta 1992 alkaen. Vuosittain valmistuu noin kymmenen lyhytelokuvaa. Viime aikoina on menestynyt muun muassa Jussi Hiltusen muutaman vuoden takainen lyhytelokuva Punainen hetki.