Kioskit pullistelevat palveluista

Yhä useampaa pieneltä paikkakunnalta kadonnutta palvelua on tarjolla kioskeissa. Esimerkiksi laskujen maksu onnistuu nykyään R-kioskin tiskillä. Tulevaisuudessa kioskien tarjonta voi kasvaa entisestään, mutta lähinnä sellaisilla palveluilla, jotka eivät vie paljon tilaa.

kioskit

Kaupat, pankit, postit ja matkahuollot loistavat jo monella kylänraitilla poissaolollaan. Näin ollen väki etsiytyy hoitamaan asioitaan yhä useammin kioskeihin. Viime aikoina pankkien maksuautomaattien katoaminen katukuvasta on saanut kioskit tarjoamaan muun muassa laskunmaksupalvelua.

Asiakkaan kannalta se, että yhdeltä tiskiltä saa paljon palveluja on mieluisaa, mutta kioskityöntekijöille se tuo kosolti uutta opeteltavaa.

R-kioskeilla palvelutarjonnan lisääntyminen on tuonut haasteita muun muassa kesätyöntekijöiden palkkaamiseen, sillä kaikkien järjestelmien omaksuminen vaatii viikkojen perehdytyksen.

- Veikkaus, Toto, VR:n liput, teatteriliput, paketteja, noutopiste on, nettitikkuja saa ja puhelinliittymiä. Siis ihan laidasta laitaanhan näitä rupee olemaan. Laskunmaksupalvelu on uusin ja sille tuntuu olevan tarvetta, koska pankki on täällä auki vain kahtena päivänä viikossa, sanoo Lievestuoreen R-kioskin kauppias Kirsi Sinijärvi.

Sinijärvi kertoo, että kaikenkirjava tarjonta tuo varsinkin viikonloppuisin kioskille väkeä jonoksi asti.

Lähteet: YLE Keski-Suomi