Muuttolintujen virrassa myös haikara saapui Hämeeseen

Janakkalassa nähtiin tiistaina kaksi kattohaikaraa lehtämässä matalalla moottoritien yli Linnatuulen kohdalla. Kattohaikara on melko harvinainen Kanta-Hämeessä. Kevään edetessä lintumuutto on vilkastunut selvästi. Esimerkiksi töyhtöhyyppiä voi nähdä moottoritien varrella runsaasti.

Kuva: Marja-Leena Koskela

Aamuisin pihat ja pellot ovat täynnä uusia ääniä. Kevätmuuttajien joukossa on kiurujen ja töyhtöhyyppien lisäksi ollut yksittäisiä peippoja ja ensimmäiset västäräkit. Viime päivien aikana on nähty myös kurkia, hiirihaukkoja ja piekanoja. Lämpiminä, kosteina öinä rastaita tulee harvakseltaan. Hämeenlinnassa uimahallin rantaan on saapunut naurulokkeja. Myös selkälokkeja on saapunut maakuntaan.

Esimerkiksi Hattulan Suontakana on nähty 350 töyhtöhyypän parvi. Kivitasku on havaittu Riihimäen jätevedenpuhdistuslaitoksella, kertoo Kanta-Hämeen lintutieteellisen yhdistyksen Tiira-verkosto.

Lounatuuli on tuonut myös kottaraisia, selkälokkeja ja haukkoja sekä metsäviklon Hämeenlinnan seudulle. Myös isoja kurkiparvia on nähty. Riihimäen vankilan pellot ovat suosittuja lintujen kevättarkkailupaikkoja. Siellä on nähty kulorastaita ja hemppoja.

Myös pulmuset ovat viivähtäneet sankoin joukoin etelän pelloilla matkalla pohjoiseen.