Otto-automaatilla tehty lahjoitus ei ole lopullinen

Pankkiautomaateilla pyörivä hyväntekeväisyyskampanja hämmentää ihmisiä. Moni Otto-automaatilla asioinut on siinä uskossa, että lahjoitusnäppäimen painaminen antaa Plan Suomen kampanjaan yhtä suuren lahjoituksen kuin nostettava summa on.

lahjoitukset
Otto-automaatin näyttö, joka kysyy lahjoitusta.

Näin ei kuitenkaan ole, vakuuttaa Automatian kehitysjohtaja Jyri Marviala. Hän korostaa, että lahjoitussumma on rajattu yhteen euroon nostoa kohden. Automaatilla asioiva voi valita pelkän käteisnoston tai noston ja lahjoituksen.

Lahtelaisilla automaateilla lahjoitusmahdollisuus on kuitenkin herättänyt ihmettelyä.

- Ensimmäisen kerran törmäsin asiaan kaupassa ja yllätyin. Oli vähällä, etten painanut väärää nappia. Jos on heikkonäköisiä ihmisiä ja napit ovat vierekkäin, tulee isoja vahinkoja. Siinä menee koko summa, jonka aikoo nostaa. Jos aion jotakin antaa, annan niin, että tiedän. Tämä on huono systeemi, kommentoi automaatilla asioinut mies.

- Tämä on monille vanhoille hankalaa. Tekevät väärin ja heiltä menee paljon rahaa. Minä luin, että sinne menee sama summa, minkä nostaa. Minäkin nostaa yleensä 300, jotta minulla on käteistä, kommentoi rahaa nostanut nainen.

Hänelle tuli uutena tieto, että lahjoitus on yksi euro nostoa kohden, jos lahjoituksen haluaa antaa. Ja pakkohan ei ole.

- Sitä en tiennyt. Sitten se ei ole niin paha.

Lahjoituksen voi pyytää takaisin

Automatian kehitysjohtaja Jyri Marviala korostaa, että esimerkiksi virhenäppäilyn seurauksena annetun lahjoituksen voi saada takaisin. Tällaisessa tapauksessa voi ottaa yhteyttä omaan pankkiin tai Automatiaan.

Otto-automaateilla on voinut viime viikosta lähtien lahjoittaa euron kehitysmaiden tyttöjen hyväksi samalla, kun nostaa itselleen rahaa.

Plan Suomen kampanjan ennakoidaan tuottavan noin miljoona euroa, mikä olisi Suomen mittakaavassa suuri potti hyväntekeväisyyteen.

Lähteet: YLE Lahti