Lappeenrannan kaupunginjohtaja Seppo Miettinen jää eläkkeelle

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Seppo Miettinen jää eläkkeelle 1.4.2012. Miettinen ilmoittaa eläkkeelle jäämisestään maanantaina kaupunginhallituksen kokouksessa. Uusi kaupunginjohtaja valitaan todennäköisesti jo elokuun valtuustossa.

Lappeenranta
Seppo Miettinen

Kaupunginjohtaja Seppo Miettinen, 63, on juuri aloittanut viimeisen työvuotensa Lappeenrannan kaupunginjohtajana. Kun hän tekee viimeisen työpäivänsä tämän vuoden joulukuussa, on hän toiminut kaupunginjohtajana lähes päivälleen 7 vuotta.

- Alkuperäisen aikataulun mukaan olin ajatellut ilmoittaa eläkkeelle jäämisestäni jo alkuvuodesta, mutta halusin kuitenkin tehdä Kaupunkiyhtiöiden yhtiörakennetta koskevat päätökset ja muutokset, kertoo Miettinen.

Kuluneen kevään myllerrystä Kaupunkiyhtiöiden ympärillä hän pitää kuitenkin vain yhtenä asiana muiden joukossa.

- Vaikeusasteeltaan tämä ei nouse edes "top kymppiin", toteaa Miettinen.

Lappeenrannan kaupunki on työllistänyt Seppo Miettisen vuodesta 1977. Ennen kaupunginjohtajaksi valintaansa Miettinen on työskennellyt rakennusviraston toimistopäällikkönä, apulaiskaupunginlakimiehenä, kaupunginlakimiehenä ja laki- ja liiketoimintajohtajana.

Viimeinen vuosi täynnä isoja päätöksiä

Kaupunginjohtaja Seppo Miettinen ei vietä viimeistä työvuottaan jäähdytellen, sillä edessä on vielä monia isoja päätöksiä liittyen esimerkiksi kauppakeskuksiin ja teatteriin.

- Meillä on edessä isoja rakennushankkeita, joista muun muassa kauppakeskus Iso-Kristiinan laajennus on aivan työlistan kärjessä. Myös kaupunginteatterista päätetään vielä tämän kevään aikana. Toukokuussa käsittelyssä ovat ensi vuoden budjetin perusteet ja itse budjetin valmistelu syksyllä, listaa Miettinen tämän vuoden töitään.

- Eli monta isoa ja haastavaa tehtävää on vielä edessä. Olen myös vakuuttunut, että ne kaikki tulevat ratkaistuiksi, vaikka lopputuloksia en voikaan ennakoida, jatkaa Miettinen.

Tärkeä tehtävä täytettävänä

Lappeenrannan kaupunginjohtajan tehtävä tulee julkisesti haettavaksi huhtikuun valtuuston jälkeen. Uusi kaupunginjohtaja valitaan todennäköisesti jo elokuun valtuustossa.

Seppo Miettinen pitää Lappeenrannan kaupunginjohtajan tehtävää merkittävänä.

- Tämä on erittäin merkittävä ja tärkeä tehtävä. Minä toivon ja uskon, että se herättää myös suurta kiinnostusta ja virkaan tulisi hyviä hakijoita.

Lappeenrantaan on valittu kaupunginjohtaja vuodesta 1930. Sitä ennen kaupungissa toimi pormestari.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala