1. yle.fi
  2. Uutiset

TS: Opetushallitus sallii koulukuvausten rahapalkkiot

Opetushallitus ei aio kieltää koulukuvausyritysten kouluille maksamia rahapalkkioita, kirjoittaa Turun Sanomat. Opetushallitus aikoo suositella, että kuvaamot voisivat yhä maksaa kouluille kohtuullisia rahallisia järjestelykorvauksia.

Kotimaan uutiset
YLE / Olli-Pekka Salli

Muun muassa Suomen Vanhempainliitto on arvostellut käytäntöä, jossa koulut saavat yrityksiltä arvokkaita lahjoja kiitokseksi pitkistä koulukuvaussopimuksista. Se vaatii korvauksille ylärajaa ja niin sanottujen kylkiäisten kieltämistä. Kuntaliitto puolestaan vaatii, että palkkioista luovutaan kokonaan. Vaihtoehtona voisi olla tilavuokran periminen yrityksiltä.

Turkulaiskoulujen rehtorit kertovat valokuvaamojen maksavan kouluille jopa 2 000 euron palkkioita koulukuvaussopimuksista. Kuvaamot ovat antaneet kouluihin myös kameroita, minitietokoneita, videotykkejä ja urheiluvarusteita.

Opetushallituksen koulukuvauksia koskevat suositukset valmistuvat tässä tai ensi kuussa. Suositusten luonnoksessa opetushallitus linjaa, että korvaukset tulisi mieluummin maksaa rahana kuin tavarana, jotta niitä on helpompi vertailla.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi