Jungner: Kokoomus aiheuttaa vahinkoa veronmaksajille

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner arvostelee kokoomuksen toimintaa eurokriisin hoidossa. Jungnerin mielestä kokoomus on unohtanut markkinatalouden, kun sijoittajat pääsevät tekemään merkittäviä voittoja suomalaisten veronmaksajien rahoilla.

Jungner uskoo, että Suomesta Eurooppaan menevä tuki käytetään siihen, että kriisimaat maksavat sijoittajille takaisin huippukorkoisia lainojaan. Jungnerin mielestä tämä ei ole oikein eikä sovi markkinatalouteen.

Jungner puuttuu samalla kokoomuksen varapuheenjohtajan Sampsa Katajan kritiikkiin SDP:n esittämästä hallitusta velkajärjestelystä. Jungner muistuttaa Katajalle, että SDP asetti viime kesänä väliaikaisen vakausrahaston perustamisen ehdoksi sijoittajavastuun toteutumisen.

- SDP edellytti, että sijoittajien vastuu toteutetaan joka kerta, kun vakausvälinettä käytetään. Jokaisesta apupaketista päätetään ja sovitaan erikseen ja jokaisen apupaketin yhteydessä on mahdollista sopia erikseen myös sijoittajien vastuusta, Jungner katsoo.

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner kehuu samalla SDP:n esittämää hallittua velkajärjestelyä Euroopassa laajasti hyväksytyksi tavaksi ratkaista Euroopan finanssikriisi.

- Mitä pidempään kokoomus härkäpäisesti kieltäytyy kuuntelemasta asiantuntijoita, sitä suurempi on suomalaisille aiheutettu vahinko, Jungner varoittaa.