Lehtiväite: Kuntaliitossa kymmeniä kiusattuja

Kuntien etua ajavassa Kuntaliitossa on kiusattu kymmeniä työntekijöitä vuosien ajan eri yksiköissä, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Lehden mukaan Kuntaliitossa on kärsitty vuosia huonosta työilmapiiristä, ja eri alojen asiantuntijat ovat joutuneet vaihtamaan työpaikkaa, sairastuneet sekä jääneet ennen aikojaan eläkkeelle. Kuntaliitto kiistää väitteet.

Kotimaa
Kuntatalon sisäänkäynti Helsingissä.
Kuntatalon sisäänkäynti Helsingissä.Yle

Varatuomari Ulla-Riitta Parikka irtisanottiin Kuntaliitosta lähes 30 vuoden työuran jälkeen viime vuonna. Irtisanomisperuste oli luottamuspula. Neuvottelupäällikkönä työskennellyt Parikka sanoo, että työpaikkakiusaaminen alkoi muutama vuosi sitten.

- Työtehtäviäni ja vastuualueita muutettiin mitään kertomatta, sanoo Parikka.

- Alettiin esittää johdon taholta väitteitä, milloin käyttäydyin huonosti tai sopimattomasti, ja aina ne väitteet tai syytökset tiukkeni ja sitten väitettiin minun syyllistyneen virkarikokseen. Johto kieltäytyi väitteitään selvittämästä, kuvailee Parikka.

Parikka kertoo, että hänet siirrettiin syrjään tehtävistään, ja kun hän yritti kysellä perusteita, häntä moitittiin huonosta käytöksestä. Parikka yritti selvittää asiaa henkilöstöjohtajan ja häntä ylempien kautta, mutta se ei onnistunut. Hän sanoo joutuneensa viemään erottamisensa työsuojelupiiriin ja Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Varatuomari Ulla-Riitta Parikka tietää muitakin kiusaamistapauksia Kuntaliitosta.

Luottamusmiehet: Kiusaamista on, mutta lehtitietoja vähemmän

Kuntaliitossa luottamusmiehenä ja vuoden ajan työsuojeluvaltuutettuna toiminut Kari Väyrynen sanoo, että hänen tietääkseen kiusaamistapauksia kyllä on, mutta huomattavasti lehtitietoa vähemmän.

- Kiusaamistapauksia on suunnilleen kerran vuodessa, se voi pitää hyvin paikkansa, sanoo Väyrynen.

- Mielestäni kymmeniä kiusaamistapauksia Kuntaliitossa kuulostaa hyvin yliampuvalta luvulta, että se ei voi kyllä pitää paikkaansa.

Kuntaliitossa pitkään luottamusmiehenä toiminut ja runsaan vuoden eläkkeellä ollut Pekka Granqvist sanoo, että kiusaamista kyllä oli Kuntaliitossa, mutta ei hänenkään mukaansa silti kymmeniä tapauksia, kuitenkin useita.

Ilmapiiri oli Granqvistin mukaan Kuntaliitossa kireä eikä kiusaamistapauksia aina hoidettu loppuun asti.

- Ilmapiiri oli kireä, ja tiedettiin kyllä, että kiusaamistakin oli, mutta niitä asioita ei aina hoidettu loppuun asti, ja kaikki jäi pikkuisen kesken. Niistä jäi vähän aina kytevä mielipide joillekin, selvittää Granqvist.

Poliittisetkin mielipiteet vastakkain

Granqvistin mukaan Kuntaliitossa kiusaajina olivat jotkut esimiehet, jotka käyttivät hyväkseen arvovaltaansa ja asemaansa.

- Muistan, että sanottiin työntekijälle, että ethän sinä osaa mitään, että eihän tämä oikein ole näin, että näin se pitäisi tehdä.

Granqvistin mielestä talon johto kyllä yritti hoitaa kiusaamiset puhtaiksi, ja monta kertaa 99 prosenttia niistä tapauksista hoidettiin, mutta sitten yksi prosentti saattoi jäädä hoitamatta. Siitä jäi vähän epämääräinen tilanne, sanoo Granqvist.

- Mielestäni se kiusaaminen oli enemmän poliittista ja arvovallan käyttöä. Kun joku tietyllä tavalla poliittisesti suuntautunut oli esimiesasemassa, tämä saattoi sanoa alaiselleen, että voi hylätä työntekijän esityksen. Ehkä se oli tietyllä tavalla poliittista ohjailua. Esimiehet eivät olleet virallisesti puoluepoliittisia, mutta käytännössä kuitenkin olivat, muistelee Granqvist.

Toimitusjohtaja: Kuntaliitossa ei kiusata

Kuntaliiton toimitusjohtajan Kari-Pekka Mäki-Lohiluoman mukaan Kuntaliitossa on olemasssa menettelytavat työpaikkakiusaamiselle. Mäki-Lohiluoma ei ole lehtitietojen kuvaamiin kymmeniin kiusaamistapauksiin törmännyt.

- 300 ihmisen työorganisaatiossa aina jotain tulee esiin, ja olemme niihin puuttuneet ja meillä on niihin järjestelmät ja ne pyritään käymään läpi.

- Tämmösiä varsinaisia kiusaamistapauksia ei ole omiin korviini tullut, sanoo Mäki-Lohiluoma.

Mäki-Lohiluoma kertoo, että Kuntaliitossa ei ole sellaisia kiusaamistapauksia, joihin ei olisi puututtu aikaisemmin. Hänen mukaansa kaikkiin on pyritty etsimään ratkaisu.

- Olisiko sitten niin, että aikaisemmin suoritetut toimenpiteet eivät olisi olleet riittäviä? kysyy Mäki-Lohiluoma.

Kuntaliitossa ensi maanantai alkaa kello kahdeksalta aamulla kokouksella, jossa kiusaamisesta lähdetään keskustelemaan henkilöstöjärjestöjen kanssa. Lisäksi päivän aikaan informoidaan koko henkilökuntaa ja käydään asiasta keskusteluja.

Useiden tutkimusten mukaan Suomi on työpaikkakiusaamisen kärkimaita Euroopassa.

Lähteet: YLE Uutiset / Helena Ala-Mettälä