1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Luotiliivimiehet häiriköivät Oulussa vaalitilaisuutta

Oulun poliisi on ottanut kiinni kolme parikymppistä miestä heidän käytyään ihmisten kimppuun. Hyökkäys tapahtui Rotuaarilla järjestetyssä kokoomuksen vaalitilaisuudessa puolenpäivän aikaan lauantaina. Poliisi joutui käyttämään pippurisumutetta ja etälamautinta luotiliiveihin pukeutuneiden miesten taltuttamiseen.

Poliisi epäilee yhtä miestä pahoinpitelystä. Mies ei päästänyt otettaan kokoomuksen järjestösihteeristä, joten poliisi joutui käyttämään järeitä keinoja hänen rauhoittamisekseen. Kaikkia kolmea miestä epäillään virkamiehen vastustamisesta, koska kaksi muuta miestä tulivat kaverinsa avuksi kiinniottotilanteessa. Poliisi aloittaa miesten kuulustelut lähiaikoina.

Pohjois-Pohjanmaan kokoomuksen toiminnanjohtajan Timo Turusen mukaan järjestösihteeri ei loukkaantunut välikohtauksessa.

Ennen kuin tilanne kärjistyi väkivaltaiseksi, miehet olivat jakamassa Rotuaarilla kansallisen vastarintaliikkeen esitteitä. Kokoomuksen järjestösihteeri oli ottanut puolueen ehdokkaista valokuvia. Miehet luulivat, että myös heitä oli kuvattu ja vaativat kuvien poistamista kamerasta. Kiivastuneet miehet hyökkäsivät kuvaajan sekä kahden muun ihmisen kimppuun.

Poliisi kertoo, että miehet olivat varustautuneet luotiliivein, minkä poliisi katsoo viittaavan siihen, että he olivat liikkeellä väkivalta-aikeissa. Poliisin mukaan hyökkääjien ryhmään olisi kuulunut muitakin henkilöitä, joten osa häiriköistä pääsi pakoon.

Rotuaarilla järjestetyssä tilaisuudessa oli paikalla useita ehdokkaita ja paljon yleisöä, joten poliisin mukaan on mahdollista, että myös muut ihmiset joutuivat väkivallan kohteeksi.

Poliisi pyytääkin pahoinpitelyn kohteeksi tilaisuudessa joutuneita ottamaan yhteyttä Oulun poliisin vihjenumeroon 071-8765844.