Hollanti hiljentyi suremaan ostoskeskusammuskelun uhreja

Hollannissa on pidetty kirkonmenoja eilisen ostoskeskuksessa sattuneen joukkosurman uhrien muistoksi. Kuusi ihmistä kuoli, kun 24-vuotias mies ampui automaattiaseella ostoskeskuksessa Alpen aan den Rijnin pikkukaupungissa. Mies ampui lopuksi myös itsensä. Ammuskelussa loukkaantui ainakin 15 ihmistä.

Ulkomaat
Ihmiset tuovat kukkia ja kynttilöitä ostoskeskuksen ulkopuolelle.
Ihmiset toivat kukkia ja kynttilöitä Alphen aan den Rijn ostoskeskuksen ulkopuolelle ampumista seuranneena päivänä.Valerie Kuypers / EPA

Yksi loukkaantuneista oli pikkuvauva, mutta hänen vammansa ovat lieviä. Sen sijaan kolme haavottuneista on edelleen kriittisessä tilassa.

Poliisin mukaan Tristan van der Vlis oli paikallinen ja hänellä oli ennalta pieniä rikoksia rekisterissään. Poliisi löysi hänen autostaan kirjeen, jossa uhattiin pommeilla muihin kauppakeskuksiin. Ampujan äiti löysi myös itsemurhakirjeen tämän kotoa läheltä kauppakeskusta. Kumpikaan kirjeistä ei kuitenkaan kertonut syytä sivullisten ampumiseen.

Viranomaiset vahvistivat ampujalla olleen kantolupa viiteen aseeseen. Ostoskeskuksen ammuskelussa hän käytti niistä kolmea, mukaan luettuna automaattiasetta. Itsensä hän ampui myöhemmin revolverilla.

Silmitön hyökkäys vilkkaassa ostoskeskuksessa lauantai-iltapäivänä on järkyttänyt Hollannissa. Erityisesti kaupunkilaiset ovat olleet kauhuissaan.

Sunnuntai-illaksi on suunnitteilla kynttiläkulkue ostoskeskukselle.

Lähteet: AP