Halloumisalaatti ja vadelmavinaigrette

Värit ja keveys sopivat keväisiin ruokiin. Maria Jokela valmistaa halloumisalaattia vadelmavinaigrettella. Väriä ja näyttävyyttä saadaan valitsemalla pohjaksi erilaisia salaatteja. Ohje on neljälle.

Voita & Sokeria
Halloumisalaatti ja vadelmavinaigrette
YLE / Procam

Tarvikkeet:

kaunista värikästä salaattisekoitusta

1 rs miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja

tuoretta timjamia

2 kypsää avocadoa

½ kurkku

1 puntti kevätsipulia

250 g Halloumijuustoa

1 dl pakastevadelmia sulatettuna

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

sokeria

Tee näin:

Puolita minitomaatit ja laita ne leikkauspinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä sekä mausta suolalla, mustapippurilla, sokerilla ja tuoreella timjamilla. Kuivata 120 asteisessa uunissa noin tunti.

Paseeraa vadelmat tiheän siivilän läpi, jotta saat niistä siemenet erilleen. Lisää vadelmasoseeseen hieman oliiviöljyä ja mausta vinaigrette suolalla, mustapippurilla sekä ripauksella sokeria.

Pese salaatti. Kuori kurkku, poista siitä siemenet ja kuutioi. Hienonna kevätsipuli. Laita salaattisekoitus laakean tarjoiluvuoan pohjalle. Lisää päälle kurkkukuutiot, kuivatut tomaatit sekä kevätsipuli. Kuutioi halloumijuusto ja paista se kullanruskeaksi kuumassa öljyssä. Poista avocadoista kuori ja kivi ja paloittele se juuri ennen salaatin tarjoilua, jotta se ei ehdi tummua. Lisää salaatin päälle paistettu halloumijuusto sekä avocado. Kruunaa salaatti vadelmavinaigretellä.

Ohje: Maria Jokela