Nettikommentoijat ovat puntaroineet homoseksuaalien eheyttämishoitoja

Sateenkaariyhteisöt ry väittää ylläpitämällään verkkosivustolla, että sairaanhoitajaliiton jäsenissä on henkilöitä, joiden tavoitteena on sielunhoitoterapialla ja eheyttämishoidoilla tehdä homoista heteroita. Nettikommentoijat ovat käyneet värikkään ja moniarvoisen nettikeskustelun ns. eheyttämishoidoista.

Nimimerkki weep antaisi ihmisten muuttua.

"Voi kamalaa.. Ihmiset eivät saa muuttaa itseään mihinkään suuntaan. Itse menen heti eheyttämishoitoon jos sellainen löytyy. Eikä sitä mielipidettäni mikään sateenkaariseura muuta. Ei tämä maailma ole niin mustavalkoinen kuin media antaa ymmärtää."

Nimimerkki Roolileikkejä? ei hyväksy puoskarointia tai noituutta.

"Valviran Möttösen kommentti kummastuttaa. Kyllä terveydenhuollon ammattilainen on myös varsinaisen työaikansa ulkopuolella ammatti-ihminen, joten puoskaroinnin tai muun noituuden ja uskomushoitojen harjoittaminen on ihan selvästi ammattietiikan vastaista."

Nimimerkki SA73 raamittaa asiaa.

"Jos joku haluaa muutosta homosta heteroksi, niin onko se tuomittavaa? Nykyään luultavasti on. Tällaista toivomusta ei saisi sanoa ääneen nykyään. Ei saisi uskoa tällaiseen muutokseen. Ei saisi yrittää. Se lienee tässä se uhka, jota kyseinen järjestö pyrkii estämään. Tuskin on niinkään kyse ihmisten hyvinvoinnista."

Nimimerkki Krista miettii sairaanhoitajan roolia.

"Miten vedetään raja sille, onko sairaanhoitaja sairaanhoitajana vai uskovaisena sielunhoitajana eheyttämässä jotakuta?"

Nimimerkki Vireä tuo esiin ajatuskulun.

"Kuviohan on ihan selkeä. Ihminen tuntee itsensä sairaaksi ja hakeutuu sellaiseen hoitoon minkä näkee tarpeelliseksi. Hoitaja sitten hoitaa kuten asiakas haluaa."

Nimimerkki Irti homoudesta kertoo kokemuksistaan seurakunnassa.

"En tiedä niinkään sairaanhoitajista, mutta kylläkin sielunhoitajista, jotka ovat auttaneet ihmisiä irti homoudestaan. Seurakunnissa (lähinnä vapaat suunnat) on paljon tapauksia, joissa näitä on autettu tulemaan normaaleiksi heteroiksi."