Minskin metrossa tuhoisa räjähdys, useita kuollut

Valko-Venäjän pääkaupungin Minskin metrossa on sattunut tuhoisa räjähdys, jossa useita ihmisiä on kuollut tai loukkaantunut. Räjähdys sattui Minskin keskustassa Oktjabrskajan metroasemalla maanantaina noin kello 18.

Ulkomaat
Pelastushenkilöstö ja sivulliset auttavat räjähdyksessä loukkaantuneita metroaseman edustalla.
Pelastushenkilöstö ja sivulliset auttoivat räjähdyksessä loukkaantuneita metroaseman edustalla.Reuters-TV

Ainakin 11 ihmistä on kuollut ja arviolta sata loukkaantunut Minskin metrossa sattuneessa räjähdyksessä, kertoo presidentti Aljaksandr Lukashenka uutistoimisto Interfaxin mukaan. Silminnäkijät kuvailevat, että räjähdyksessä loukkaantuneita kannettiin ulos paareilla.

Itar-Tass kertoo, että räjähdys tapahtui, kun kaksi junaa oli saapumassa asemalle. Itar-Tassin haastattelemien silminnäkijöiden mukaan ihmisiä loukkaantui tai kuoli varsinaisen räjähdyksen lisäksi myös siksi, että aseman porraskäytävä romahti.

Räjähdyksen syytä ei tiedetä. Uutistoimisto Interfaxin mukaan kyseessä saattoi olla terrori-isku. Räjähdyspaikka sijaitsee noin sadan metrin päässä presidentti Aljaksandr Lukashenkan hallintorakennuksesta.

Ulkoasiainministeriön mukaan Minskissä asuu pysyvästi seitsemän suomalaista, ja heidät on kaikki tavoitettu. Suomalaiset eivät ole loukkaantuneet.

Lähteet: AFP, Reuters, Itar-Tass