1. yle.fi
  2. Uutiset

Talvisalo jatkaa välieriin

Kouluvisan kolmas välieräpaikka ratkaistiin savonlinnalaisen Talvisalon koulun ja Puumalan koulun kesken. Molemmilla joukkueilla oli takanaan jo yksi voitto, kun kisa käynnistyi Savonlinnan Normaalikoulun tiloissa 12.4.

Tiiä häntä
Voittoisa Talvisalon joukkue sananselityksessä: Sampo Hyttinen ja Eveliina Huttunen arvuuttelevat sanoja Simo Höglundilta.
Voittoisa Talvisalon joukkue sananselityksessä: Sampo Hyttinen ja Eveliina Huttunen arvuuttelevat sanoja Simo Höglundilta.YLE / Arja Hovi

Ensimmäinen kysymys jääkiekon mestaruudesta avasi pistetilin molemmille. Rättänä ei sen sijaan ollut tuttu kummallekaan. Juontajan keittiövinkki sai joukkueet arvailemaan joko reiskaa tai pöytäpyyhintä.

Puumalan joukkue oli pisteen johdossa ennen viimeistä kysymystä, mutta ei pystynyt pinnistämään muistista kysyttyä kaupunkia. Talvisalo vei näin välieräpaikan pistein 6 - 5.

Savonlinnan lohkon tuomarina oli rehtori Matti Karjalainen Punkaharjulta. Kouluvisan juontaa Satu Haapanen.

Näitä kysyttiin:

1. Mikä joukkue voitti jääkiekon SM-liigan viime vuonna?

2. Mikä on rättänä?

3. Minä vuonna Titanic upposi?

4. Sananselitykset

5. Mikä on 10-ottelun viimeinen laji?

6. Mainitse kolme suomen sukukieltä.

7. Mikä on samaani?

8. Mikä kaupunki? 3 pisteen vihje: Kaupungin nimi on omalla kielellään Krung Thep Mahanakhon ja se sijaitsee Chao Phraya -joen varrella. 2 pisteen vihje: Etsimme pääkaupunkia maasta, jonka tunnettuja lomakohteita ovat esimerkiksi Phuket, Krabi ja Pattaya. 1 pisteen vihje: Se on Thaimaan pääkaupunki.

Vastaukset:

  1. TPS, 2. mustikkakukko, eteläsavolainen perinneruoka, 3. vuonna 1912, 5. 1500 metrin juoksu, 6. suomen sukukieliä ovat unkari, viro, vatja, liivi, karjala, inkeroinen, lyydi, vepsä, saame, mordva, komi, udmurtti, mari, hanti, mansi, nganasani, enetsi, nenetsi, selkuppi, 7. Pohjoisessa Suomessa yhteisön suhteita tuonpuoleiseen hoitanut henkilö, tietäjä ja parantaja. 8. Bangkok

Lue seuraavaksi