Eläin tekee levyllään havaintoja elämästä

Joensuulainen kokoonpano Eläin on julkaissut toisen studioalbuminsa. Basisti Heikki Kuikan mukaan levystä tuli kaikin puolin ehjempi kokonaisuus debyyttilevyyn verrattuna.

Esikoisalbumi
Eläin-yhtye
Henri Pitkänen

Eläin perustettiin vuoden 2007 lopulla. Debyyttilevy julkaistiin vuoden 2010 alussa. Nyt valmiina on toinen studioalbumi, joka on saanut nimekseen ' 2000 Deluxe'. Levyn kappaleiden tarkoituksena ei ole suoraan ottaa kantaa vaan paremminkin tehdä havaintoja, kertoo basisti Heikki Kuikka.

- Kantavana teemana on yksilön harhailu yhteiskunnassa ja sen ilmiöissä. Rock-musiikki kannanottona on jo itsessään aika kaatuva idea. Mutta kyllä sen avulla voi tehdä havaintoja ja esitellä ilmiöitä. Kuulija voi sitten ottaa kantaa jos kiinnostaa, Heikki Kuikka pohtii.

Ehjempää ja hiotumpaa

Uudella levyllä soundimaailma on muuttunut debyyttilevyyn verrattuna.

- Kappaleet on nyt sovitettu pääasiassa yhdelle kitaralle. Toinen kitaristi näet jätti yhtyeen viime syksynä. Nyt tilaa on annettu aiempaa enemmän syntetisaattorille, Heikki Kuikka kertoo.

- Uusi levy on mielestäni enemmän ehjä kokonaisuus kuin mitä ensilevymme oli. Kokoonpanon muuttuminen ahdisti aluksi, mutta näin jälkeenpäin sen voi nähdä jo hyvänä juttuna. Soundi on selkeytynyt paitsi levyllä myös livenä.

Keikkoja toiveissa

Debyyttilevy vei yhtyettä keikoille mm. Provinssirockiin ja Ilosaarirockiin. Kappaleita meni myös YleX:n tehosoittoon. Tästä huomiosta huolimatta paineita menestymiseen ei haluta ottaa, vakuuttaa Heikki Kuikka.

- Kyllä musiikin tekemisen lähtökohdat ovat jossain ihan muualla kuin suuren menestyksen hakemisessa. Mutta toisaalta kyllähän menestys tuntuu mukavalta ja uudenkin levyn toivotaan tuovan keikkoja mukanaan, Heikki Kuikka muotoilee.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala / Sarah Laukkanen