1. yle.fi
  2. Uutiset

Pamppu aseena katutappelussa

Oulun poliisi on pidättänyt kaksi miestä epäiltyinä pahoinpitelystä, jossa käytettiin aseena muun muassa teleskooppipatukoita. Poliisi on huolissaan kättä pidempien aseiden käytön lisääntymisestä Oulussa. Toisella epäillyistä on yhteyksiä isänmaalliseen järjestöön.

pamppu

Suunsoitosta alkunsa saanut nahina päättyi kolmen henkilön pahoinpitelyyn Oulun keskustan kadulla tiistaina 12.4. noin kello kaksi yöllä. Kahden miehen ja yhden naisen seurue oli kadulla pitsalaatikot käsissään. Paikalle tuli kaksi miestä. Kadulla syntyi kärhämää, jonka seurauksena kolmikko sai vähäisiä vammoja käsiin ja muualle vartaloon.

Poliisi on pidättänyt pahoinpitelyyn epäiltyinä kaksi oululaismiestä, joista toinen on 19-vuotias, toinen 32-vuotias.

Poliisi vahvistaa YLE Oulun saaman tiedon, että toisella miehistä on yhteyksiä isänmaalliseen järjestöön, mutta sillä ei ole mitään tekemistä öisen katukahakoinnin kanssa.

- Pahoinpitely sai alkunsa suukovusta ja tönimisestä, rikosylikomisario Kari Rantanen painottaa. Pahoinpitelyn esitutkinta on vielä kesken ja kuulustelut jatkuvat.

Poliisi on kuitenkin huolissaan siitä, että pahoinpitelyssä käytettiin teleskooppipatukoita. Poliisi löytää usein eri yhteyksissä teräaseita sekä vieteri-, teleskooppi- ja omatekoisia patukoita, joiden hallussapito on järjestyslain mukaan kielletty.

Lähteet: YLE Oulu/ Tiina-Leena Kurki

Lue seuraavaksi