Mr. Mallorca syntyi pressan kansliassa

Sonkajärven Sukevalta kotoisin oleva näyttelijä Jussi Vatanen kertoo ajautuneensa komediarooleihin. Putous-ohjelman sketsihahmokisassa kolmanneksi sijoittunut Mr. Mallorcakin syntyi toisen komediasarjan, Presidentin kanslian kuvauksissa.

viihde
Mr. Mallorca eli näyttelijä Jussi Vatanen
Mr. Mallorca pitää iltakeikoista. Vieremällä hän teki poikkeuksen ja esiintyi jo päivällä. Juttujen tasoa piti hieman nostaa vyötärön seudulta.

- Kuvasimme pressan kansliaa viime syksynä Pasilassa. Saariluoman Jaakko ohjasi ja Hirviniemen Aku näytteli samassa sarjassa. Jollain kuvaustauolla se hahmo syntyi. Ihan markan vitsihän se oli ja typerä juttu, mutta siitä sitä ruvettiin kehittelemään, Vatanen muistelee.

Putous-ohjelman päätyttyä Vatanen on vienyt sympaattisen matkaoppaan, Mr. Mallorcan hahmon keikoille. Vatanen on pyrkinyt pitämään keikkatahdin aisoissa.

- Teen muutamia keikkoja viikossa. Yleensä olen tehnyt iltatilaisuuksia. Kun tulin Vieremällä päivätilaisuuteen, piti oikein miettiä, mitä Mr. Mallorca haastelee päivänvalossa, kun yleensä hänen juttunsa ovat tuolla vyötärön seudulla.

Vatanen kertoo, että ohjelman aikana Mr. Mallorcan rooli oli täysin ennalta käsikirjoitettua.

- Jutut ja vitsit mietittiin porukalla. Keikoille olen kirjoittanut vitsejä itse, ja varastanut niitä kavereilta niin paljon kuin olen ehtinyt. Päässä on aina joku linja, mitä aioin höpötellä.

Mallorca jää julkisuuteen ja aikoo valloittaa musiikkimarkkinat

Jussi Vatanen uskoo, että Mr. Mallorca aikoo nauttia suosiostaan vielä jonkin aikaa. Myös Vatasen kalenterissa on mukavasti merkintöjä.

- Kyllä Mr. Mallorca aikoo nauttia tästä julkisuudesta ja tehdä keikkoja sen verran kuin tarjotaan. Omasta puolestani voin sanoa, että freelancerilla on välillä enemmän ja välillä vähemmän töitä. Nyt näyttää kalenterissa ihan hyvältä.

Haastattelun lopuksi myös Mr. Mallorca saapuu paikalle kertomaan, että hän aikoo valloittaa tulevaisuudessa myös musiikkimarkkinat.

- Sketsihahmoilla on ollut tapana levyttää. Kyllä, kyllä. Esimerkiksi viime vuoden putouksen voittaja, elikkä, elikkä, turkulainen transvestiitti Marja Tyrni levytti jopa kaksi kertaa sillä hirvittävällä määkivällä lauluäänellään.

- Minä levytän ainoastaan rannalla siestan aikaan. Juhannusmarkkinoille onkin tulossa uutuusalbumini "Rannalla Siestan aikaan", joka tulee löytymään taatusti jokaisen huoltoaseman alelaarista. Saletisti natsaa!

Lähteet: YLE Savo