1. yle.fi
  2. Uutiset

Vares kierrättää turisteja ympäri Turkua

Turussa eletään Vares-buumia. Reijo Mäen kirjojen pohjalta on tehty jo kolme elokuvaa ja neljäs on tulossa ensi-iltaan. Näiden lisäksi ensi vuonna elokuvia tulee vielä kolme lisää. Dekkarit ovat tuoneet kaupunkiin myös uutta matkailutoimintaa Vares-kierrosten muodossa.

Jussi Vares -elokuvat
Antti Reini, Lauri Törhönen ja Reijo Mäki.
Vareksen nimiroolin esittäjä Antti Reini (vas.), ohjaaja Lauri Törhönen ja kirjailija Reijo Mäki osallistuivat uuden Vares-kierroksen esittelyyn keväällä 2011.YLE / Sami Tammi
Antti Reini, Lauri Törhönen ja Reijo Mäki.

Turun matkailutoimisto TurkuTouring on jo muutaman vuoden ajan pyörittänyt omia kierroksiaan ja tänä vuonna Vares-turismia ryhtyy ylläpitämään myös ohjelmapalveluyritys Dominopol.

- Tarkoituksena on, että ihmiset kiertelevät niillä paikoilla, joita elokuvassa on käytetty kuvauspaikkana, tai jotka on muuten mainittu kirjoissa. He etsiytyvät sellaisille reiteille, joille ei perinteisten kaupunkikierrosten aikana mennä, kertoo sisältösuunnittelija Ulla-Maija Nikko.

Turistit tekevät samalla kuvitteellista Veres-lehteä, johon he kirjoittavat lööppejä ja ottavat valokuvia.

TurkuTouring on mukana markkinointiyhteistyössä Dominopolin kanssa.

- Teemme samanlaista yhteistyötä kuin muidenkin alueen matkailuyrittäjien kanssa. Nyt Vares-kierroksia on kaksi erilaista ja tämä uusi on toiminnallisuudessaan erilainen. Meidän omat Vares-kierroksemme ovat olleet erittäin suosittuja ja tämä tukee turismitoimintaa, toteaa TurkuTouringin kotimaan markkinointivastaava Satu Hirvenoja.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi