1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Milanon La Scalaa suorana Suomeen

Myös Bio Rexin elokuvakeskuksissa voi nauttia pian oopperaelämyksistä. Hämeenlinnassa, Espoossa ja Kajaanissa on tarjolla oopperalähetyksiä Milanon La Scalasta. Samaan sopimukseen kuuluvat myös Pariisin, Barcelonan ja Madridin oopperatalot, Münchenin oopperafestivaalit ja Salztburgin festivaali.

Bio Rexiltä ensimmäisenä on luvassa Karita Mattilaa Toscana ja Jonas Kaufmannia Cavaradossina Münchenistä. Milanoon päästään elokuussa. Kuva: Münchenin oopperafestivaalit

- Kevään aikana rakennetun satelliittitekniikan ansiosta voimme tarjota suurelle yleisölle uusia elämyksiä. Oopperaesitysten lisäksi myöhemmin on luvassa myös konsertteja ja urheilutapahtumia, kertoo Bio Rex Cinemas Oy:n teatteritoimintojen päällikkö Aku Jaakkola yhtiön tiedotteessa.

Oopperaa on tarjolla sekä suorina että nauhoitettuina lähetyksinä. La Scalan La Traviataan päästään valkokankaan kautta tutustumaan elokuussa, mutta sitä ennen tarjolla on joukko muita suoria ja nauhoitettuja oopperoita Euroopasta.

Bio Rexin ensimmäinenn ooppera-avaus on 11. toukokuuta, jolloin esitetään Tosca nauhoitettuna Münchenistä. Oopperaa tähdittävät Karita Mattila Toscana, Jonas Kaufmann Cavaradossina ja Scarpian roolissa nähdään Juha Uusitalo.

Nauhoitettujen lähetysten liput maksavat 22 euroa ja suorien 32 euroa.