Kumisaappaista tuli kevään trendikengät

Kumisaappaista on tullut kevään muotikengät Suomessa. Kumppaereita käytetään paitsi festareiden mutavellijalkineina myös yksilöllisyyttä korostavina kaupunkikenkinä. Villityksen laittoi alulle näyttelijä Kate Moss kulkemalla catwalkilla kumppareissa. Kaupoista kumisaappaita löytyy nyt kaikissa väreissä ja kuoseissa.

kumisaappaat
Myyjä esittelee  kevään kumisaapasmuotia.
Rami Koivula / YLE

Asiakkaan tullessa kauppaan ostamaan kumisaappaita, ensimmäinen asia, mitä tiedustellaan ei ole jalan koko vaan se, minkä väriset kumisaappaat hän haluaa, kertoo porilaisen Andiamon myyjä Hanna Järvenperä.

- Kumisaappaista on tänä keväänä tullut se juttu. Etenkin vaaleanpunaiset kumpparit käyvät kaupaksi ja niitä yhdistellään pinkin sateenvarjon tai kaulahuivin kanssa sävy sävyyn. Suosituin kumisaapasmalli on kenkämäisempi nilkkuri.

Järvenperän mukaan kumisaappaita valmistetaan nykyään kaikissa mahdollisissa kuoseissa krokotiilinnahasta englanninlakritsiin.

- Internetin muotiblogien välityksellä uusimmat muotituulet ulottuvat nopeasti meillekin.

Ulkokuoren piristymisen lisäksi kumisaappaiden lesti on hieman kaventunut. Muotikumppareiden hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä ylöspäin.

Lähteet: YLE Satakunta