Piraattipuolue töhrijöiden suosiossa

Töhrijät ja vahingontekijät ovat ottaneet näissä vaaleissa pääkohteekseen Piraattipuolueen. Puolueen julisteita on sotkettu ennätysmäärä ympäri maata ja puolueen Helsingin vaalimökin seinät on täyteen tuhrittu.

Vaalit 2011
YLE

Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto kertoo, että julisteita on tuhottu jo yli sata ympäri maata. Myös julisteiden taustalevyjä on potkittu.

- En ole huomannut, että miltään muulta puolueelta olisi tuhottu näin mittava määrä julisteita.

Torstaina puolue päätti tehdä rikosilmoituksen vaalivilpistä, kun Vaasan torilla olevan vaalijulisteen päälle oli liimattu Keskustan Juha Miedon juliste.

- Vaalijulisteen korvaaminen toisen puolueen julisteella on laskettavissa vaalivilpiksi, sillä toiminta pyrkii estämään äänestäjiä saamasta tietoa piraateista.

Helsingin keskustan vaalimökki on töhritty niin täyteen tageja, että puolue on päättänyt kutsua kaikki halukkaat taiteilemaan vapaasti seinät täyteen lauantaina.

- Mökki on kärsinyt alusta saakka - heti kun se vietiin keskustaan, oli ikkuna lyöty sisään. Karu tosiasia näyttää olevan, ettei nuorilla ole tarpeeksi mielekästä tekemistä, sanoo Palmulehto.

Vaalit ovat saaneet myös muunlaisia taiteilijoita liikkeelle. Iltalehti kertoo joidenkin kujeilijoiden paketoineen kokoomuksen vaalimökin valkoiseen lahjapaperiin ja punaiseen nauhaan torstaiaamuna. Paketissa oli kiitoskortti puolueelle "Elinkeinoelämän keskusliitolta, suursijoittajilta ja pankeilta".

Myös Ylen aikaisen kuulijat kertoivat tänään näkemistään vaalijulistetuhoista. Vantaalla julisteesta oli repäisty naama irti ja korvattu se jonkun toisen ihmisen naamalla sekä lisätty venäjänkielistä tekstiä julisteen päälle. Espoossa vaalijulisteisiin oli lisäilty puhekuplia, joissa luki HIFK.

Lähteet: YLE Helsinki