Hyppää sisältöön

SuomiTV:n kesän lähetykset vaakalaudalla

SuomiTV suunnittelee lopettavansa koko lähetystoimintansa kolmeksi kuukaudeksi kesällä. TV-kanava ilmoitti tänään työntekijöilleen aloittavansa koko henkilökuntaa koskevat yt-neuvottelut. SuomiTV:ssä on runsaat 20 työntekijää.

Kuva: YLE/Jyrki Lyytikkä

SuomiTV:n työntekijöiden luottamusvaltuutettu Pauli Jokinen kertoi torstaina YLE Uutisille, että SuomiTV lopettaa koko lähetystoimintansa kesäksi. SuomiTV:n toimitusjohtaja Randy Dewey kuitenkin kiistää, että lopullista päätöstä asiassa olisi vielä tehty.

- Meille ilmoitettiin tänään, että meidän lähetystoiminta lakkaa noin kolmeksi kuukaudeksi eli kesän ajaksi. Uudestaan lähetystoiminta aloitetaan elokuun puolessavälissä, mutta se, kuinka moni meistä on enää silloin töissä täällä, on täysin auki, Jokinen sanoi.

Deweyn mukaan eri vaihtoehtoja punnitaan vielä. Dewey kuitenkin huomauttaa, että kesä- ja heinäkuussa katsojamäärät ovat yleensä alhaisia.

SuomiTV aikoo ulkoistaa syksyyn mennessä eri toimintojaan. Esimerkiksi kanavan teknistä kalustoa ollaan myymässä pois.

Jokisen mukaan työntekijät ovat huolissaan siitä, että lain mukaan kanavan toimilupa raukeaa, jos säännöllinen lähetystoiminta katkeaa yli 30 päiväksi.

- Onko meillä syksyllä enää edes toimilupaa? Kyllä täällä aika huolissaan ollaan tästä tilanteesta, Jokinen pohtii.

Liikenne- ja viestintäministeriön viestintäpolitiikan osaston ylijohtaja Juhapekka Ristolan mukaan SuomiTV:stä on oltu ministeriöön yhteydessä toimiluvan säilyttämisestä.

- Mitään virallista ilmoitusta ei ole vielä tehty. Odotamme heiltä täsmällisiä tietoja, Ristola sanoo.

Ristolan mukaan on vielä liian aikaista ennakoida, mihin asiassa päädytään.

Yt-neuvottelut pyritään saamaan päätökseen kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

SuomiTV:ssä yt-neuvottelut viimeksi marraskuussa

SuomiTV:ssä käytiin viittä työntekijää koskevat yt-neuvottelut viime marraskuussa. Neuvotteluiden lopputuloksena kolme työntekijää irtisanottiin ja kaksi irtisanoutui itse. Journalistin mukaan kaksi SuomiTV:stä irtisanottua on nostanut kanteen yhtiötä vastaan työsuhteen perusteettomasta päättämisestä ja yt-lain rikkomuksesta.

SuomiTV lopetti viime vuoden lopulla suorat uutislähetykset ja siirtyi nauhoittamaan lähetykset muutamia tunteja etukäteen.

Television katsojalukuja mittaavan Finnpanelin mukaan SuomiTV:n katsojaosuus kaikista kanavista oli viime vuonna 0,7 prosenttia.