Scream 4 tarjoaa kauhuelokuvan ystäville pikkunokkela dialogia ja verisiä murhia

Ohjaus: Wes Craven Alkuperämaa: Yhdysvallat 2011 Pääosissa: Courteney Cox, Neve Campbell, David Arquette, Emma Roberts, Hayden Panettiere, Rory Culkin K-15

Ylen aamu

Edellisestä Scream -elokuvasta on jo ehtinyt kulua 11 vuotta. Tästä huolimatta tämän kauhuelokuvien kliseille naureskelevan sarjan neljänteen osaan on saatu mukaan vielä kolme aiemmissa elokuvissa mukana ollutta näyttelijää eli Neve Campbell, Courtney Cox ja David Arquette.

Campbellin esittämän Sidney Prescottin isän murha toimi 15 vuotta sitten sarjan ensimmäisen elokuvan tapahtumien katalysaattorina. Kahdesta jatko-osasta hengissä selvinneestä Sidneystä on tullut kirjailija ja hän on saapunut vanhaan kotikaupunkiinsa edistämään kirjansa myyntiä. Kuinka ollakaan Sidneyn paluun myötä palaa kaupunkiin myös sitä jo aiemmin terrorisoinut murhaaja, Ghostface ja pian koko Woodsboron kaupunki on jälleen kerran kauhun vallassa.

Jos on nähnyt jonkin edellisistä Scream -sarjan osista, niin on nähnyt myös tämän elokuvan. Syy miksi tämä neljäs osa ylipäätään on tehty, on ilmeinen. Alkuperäinen trilogia tuotti aikoinaan peräti 300 miljoonaa dollaria. Niinpä kauhuelokuvan ystävät saavat jälleen nauttia pikkunokkelan tietäväisestä, lajityypin juonenkäänteitä ja niiden metatasoja ironisoivasta dialogista ja joukosta verisiä murhia.

Olin laskevinani elokuvan ruumissaldon jäävän kolmeentoista. Tämä on kauhuelokuvalle mukavan symbolinen luku. Se on myös sopiva määrä noin 110 minuuttia kestävälle elokuvalle, sillä silloinhan joku teurastetaan noin yhdeksän minuutin välein. Tämä jättää sopivasti aikaa tarinan kehittelylle ja huulenheitolle ennen seuraavaa säpsäytystä.

Vaikka murhaaja saadaankin elokuvan lopussa selville jää tarpeellinen määrä henkilöitä henkiin, jotta tietenkin tämän osan kassatuloista riippuen, sarjaan voidaan tehdä vielä lisää jatko-osia. Suurin ongelma noita tulevia huutoja ajatellen taitavat olla elokuvan kolme veteraaninäyttelijää, jotka eivät tahdo millään kuolla vaikka he alkavat jo pikkuhiljaa olla liian vanhoja tällaisiin nuorisoelokuviin.

Lähteet: YLE Uutiset / Esko Rautakorpi