1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Burkina Fasossa käynnissä sotilaskapina

Länsiafrikkalaisessa Burkina Fasossa on käynnissä sotilaskapina. Presidentin henkivartiokaarti sotilaiden aloittama kapina on levinnyt myös muille kasarmeille pääkaupungissa Ouagadougoussa, kertoo uutistoimisto AFP.

Burkina Fason presidentti Blaise Compaore. Kuva: EPA/DAI KUROKAWA

Henkivartiokaartin sotilaat vaativat luvattujen työsuhde-etujen maksamista. Maata vuodesta 1987 johtanut presidentti Blaise Compaore ei ilmeisesti ollut presidentinpalatsissa sotilaiden ryhtyessä osoittamaan mieltään. Uutistoimisto AFP:n tietojen mukaan presidentti on poistunut pääkaupungista kotiseudulleen Ziniareen.

AFP kertoo useiden kasarmien sotilaiden ovat liittyneen mukaan kapinointiin.

Kapina alkoi myöhään torstaina paikallista aikaa. Sotilaat ovat ammuskelleet ilmaan, mutta mielenilmauksen ei tiedetä aiheuttaneen henkilövahinkoja. Sotilaiden kerrotaan ryöstäneen useita kauppoja Ouagadougoussa.

Burkina Fasossa on viime aikoina ollut levottomuuksia. Viikko sitten tuhannet ihmiset osoittivat Ouagadougoussa mieltään ruuan kallistumista vastaan.

Rutiköyhä Burkina Faso on YK:n inhimillisen kehityksen indeksin perusteella tehdyssä 169 maan luokituksessa sijalla 161.