Rauman Lukko haluaa pronssimitalit

Pronssimitalit kiinnostavat raumalaisia, sillä Lukon edellisistä mitaleista on kulunut jo 15 vuotta. Taloudellisesti katsottuna kausi meni hyvin sekä Raumalla että Porissa.

Rauman Lukko (Jääkiekon Miesten Liiga)
YLE

Lukon ja Ässien puuttuminen jääkiekon SM-liigan finaalipeleistä saattaa tuntua jonkin asteiselta pettymykseltä. Näiden kahden satakuntalaisjoukkueen keskinäisestä finaalistakin ehdittiin jo haaveilla, mutta nyt finaalissa ratkotaan pääkaupunkiseudun herruus.

Satakunnassa saadaan silti edelleen jännittää omien puolesta. Rauman Lukko pelaa tänään pronssista. Vastassa on runkosarjan ylivoimaisesti voittanut JYP. Ottelu pelataan Jyväskylässä, jonne raumalaiset matkustivat jo eilen.

- Tottakai pronssi kiinnostaa. Kyllä ottelua lähdetään voittamaan ja ihan kaikki laitetaan peliin, lupaa Rauman Lukon oma kasvatti Otto Honkaheimo.

Lukon edellistä pelistä on kulunut aikaa jo noin puolitoista viikkoa. Honkaheimon mukaan joukkue on pelitauon aikana osittain jopa irtaantunut jääkiekosta.

- Tiistaina aloitimme valmistautuminen jäällä. Olemme käyneet läpi pelillisiä asioita, mutta olemme myös pitäneet hauskaa. Tällä tavalla olemme koonneet energiaa pronssipeliä varten, Honkaheimo sanoo.

Hyvä kausi taloudellisesti

Loppusuoralla oleva jääkiekon sm-liiga kiinnosti satakuntalaisyleisöä ennakoitua paremmin. Sekä Rauman Lukon että Porin Ässien kotiotteluissa kävi yleisöä budjetoitua enemmän.

- Lukon kotipeleissä kävi keskimäärin yli 4000 katsojaa. Se on reilu 150 katsojaa budjetoitua enemmän, sanoo Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala.

Katsojamääriin voidaan olla tyytyväisiä myös Porissa. Ässien kotiotteluissa kävi keskimäärin noin 4600 katsojaa. Se on noin 400 budjetoitua enemmän.

- Tilikausi päättyy huhtikuun lopussa. Kyllä tulos on aivan takuulla voitollinen, ennakoi Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki.

Lähteet: YLE Satakunta