1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilutapahtumat

SM-liigan mitalit kasvaneet kokoa

Jääkiekon SM-liigan mitalit odottavat saajiaan vielä liigan toimistossa. Mitalien ulkonäkö on pitkään pysynyt samanlaisena. Viimeksi mitali muuttui 1970-luvun puolivälissä, kun SM-liiga perustettiin. Nykyinen mitali on matkan varrella myös hieman kasvanut.

urheilutapahtumat

- Kun Jääkiekkoliiga vielä järjesti SM-sarjan, mitalin pinnassa ei lukenut mitään. Kaikki kaiverrukset olivat takana. Pelaajalogo mitalissa oli silloinkin, kertoo SM-liigan toimitusjohtajan Jukka-Pekka Vuorinen.

SM-liigan perustamisen jälkeen 1975 mitali muuttui hieman.

- Mitalin pinnassa on sen jälkeen lukenut liigan nimi suomeksi ja englanniksi. Muistaakseni myös nauhat tulivat silloin mitaleihin. Vuoden 1975 jälkeen mitalin ulkonäössä ei ole tapahtunut muutoksia, mutta sen koko on kasvanut.

Vielä toimiston suojissa

Vuorisen mukaan mitalit tilataan niiden valmistajalta hyvissä ajoin ja vielä torstaina ne odottivat saajiaan SM-liigan toimistossa.

- Täältä kuljetamme ne pelipaikalle. Kuljetustavat ja kuljettajat ovat vaihdelleet.

Mitalit eivät palaa SM-liigalle jälkikäteisiä kaiverruksia varten.

- Ne häipyvät maailmalle sen jälkeen, kun pelaajat ja muut saajat ovat ripustaneet ne kaulaansa. Mitaleissa lukee vain " Jääkiekon Suomen mestaruus" ja mitalin väristä näkyy sijoitus.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi