Hyppää sisältöön

Sadat taitoluistelijat tuovat sadun jäähalliin

Oulun Luistelukerhon perinteinen kevätnäytös kokoaa kaikki seuran luistelijat yhteiseen tapahtumaan. Perjantaina ja sunnuntaina Raksilan jäähallilla esitettiin ja esitetään T.A.Hoffmanin ja A.Dumasin tarinoista mukaeltu Pähkinänsärkijä.

Kuva: YLE

Tarina alkaa, kun Silberhausin perhe viettää jouluaattoa. Perheen tytär Maria saa kummisedältään, herra Drosselmeierilta, joululahjaksi puisen pähkinänsärkijänuken. Hänen veljensä Fritz rikkoo sen hampaat heti aattoiltana.

Pähkinänsärkijä on Pjotr Tšaikovskin säveltämä balettisatu.Teoksen tarinan kirjoitti E.T.A. Hoffmann vuonna 1816. Tšaikovski sävelsi balettinsa Alexandre Dumas vanhemman mukaelmaan tästä tarinasta. Ensiesitys oli 18. joulukuuta 1892 Mariinski-teatterissa Pietarissa.

Maria hoivaa Pähkinänsärkijä-nukkeansa ja asettaa sen nukkekaappiin nukkumaan. Samana iltana hän joutuu puolustamaan Pähkinänsärkijää ilkeän Hiirikuningattaren armeijan hyökkäykseltä.

Oulun Luistelukerhon Pähkinäsärkijässä ovat mukana pienet hiiret ja suuremmat hiirikuningattaret. Muodostelmaryhmät tuovat jäälle vauhdikkaat yhteisesitykset ja yksinluistelijoilta onnistuvat niin axelit kuin salchowit. Kaikki luistelijat pienimmistä suurimpiin ovat mukana.

Pähkinänsärkijänukke onkin oikeasti prinssi, jonka Hiirikuningatar on joskus noitunut puunukeksi. Puolustamalla ja hoitamalla Pähkinänsärkijää Maria rikkoo hiirikuningattaren taian ja prinssi saa taas takaisin oman hahmonsa. Prinssin mukana Maria pääsee tutustumaan Makeisten valtakunnan ihmeelliseen maailmaan.

.
.