Alavin linnuilla ei ole asuntopulaa

Alavin seudun linnuilla Joensuu Heinävaarassa on tänä keväänä ja kesänä hyvät oltavat. Alavin kylätalolla järjestetyissä pönttötalkoissa sorvataan noin 300 kotia pikkulinnuille ja vähän isommillekin.

Heinävaara, Joensuu
Koululaiset linnunpönttötalkoissa.
YLE / Ari Haimakainen

Pönttötalkoot järjesti Alavin kyläyhdistys ja Nurkkalan Riistaveikot perjantaina. Alavin kylätalon pihapiirissä oli työn touhua ja vilskettä heti aamusta, kun paikalle saapui Heinävaaran koulun oppilaita opettajansa Roope Mikkosen johdolla.

Idea pönttötalkoista syntyi viime syksynä kun yhdistykset miettivät tämän kevään toimintaa.

-Tämä todettiin hyväksi keinoksi toimia luonnon hyväksi. Tavoitteena on valmistaa kaikkiaan noin 300 pönttöä talkoiden aikana, kertoo Alavin kyläyhdistyksen puheenjohtaja Kalevi Hämäläinen.

Ensimmäistä kertaa järjestetyistä pönttötalkoista ei tarvitse lähteä tyhjin käsin pois. Tarkoituksena on, että jokainen mukana ollut saa linnunpöntön kotiinviemisiksi. Myöskään nälkäisenä ei tarvitse touhuta.

- Alavin kylätalon kodalla tarjotaan päivän mittaan jauhelihakeittoa, makkaraa, lettuja ja kahvia pientä korvausta vastaan, kertoo kyläyhdistyksen puheenjohtaja Kalevi Hämäläinen.

Lähteet: Yle Pohjois-Karjala

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus