Kortteliralli kuriin Torniossa ja Kemissä

Poliisi tehostaa korttelirallin valvontaa Kemissä ja Torniossa. Peräpohjolan poliisi kertoo, että Kemin ja Tornion keskustojen rauhoittamiseksi joudutaan miettimään aiempaa kovempia keinoja, koska kortteliralli on yltynyt asukkaita häiritseväksi.

kortteliralli
Autojen seasta pystyi bongaamaan muutamia vanhoja klassikoitakin.YLE / Risto Koskinen

Valituksia yöunet vievästä rallista on tullut poliisille viime aikoina runsaasti ja myös sakkoja häiritsevästä ja tarpeettomasta ajosta on kirjoitettu usein.

- Jatkossa poliisi puuttuu asiaan aiempaa herkemmin ja määrittelee tarkemmin rangaistavuuden rajat, kertoo ylikomisario Pertti Haapasalo.

Häiriötä ovat aamuyöstä aiheuttaneet niin autojen kovaäänisyys kuin autoisssa soitettu musiikkikin. Poliisi on aiemmin puuttunut kortteliralliin pehmeämmin keinoin. Tieliikennelaki kaivettiin tueksi, kun nuorten ohjaaminen ja neuvonta eivät ole tuottaneet tulosta.

Haapasalo kertoo, että muun muassa ajettujen kierrosten rajoittaminen on ollut esillä. Samalla reitillä kolme kertaa tunnissa tai kahdessa tunnissa voisi olla sopiva raja.

- Tuossa määrässä osa ajosta olisi tarpeetonta. Tai ainakin ajon tarpeellisuus olisi pystyttävä perustelemaan, Haapasalo sanoo.

- Onhan ihmisten saatava nukkua yönsä rauhassa kotona.

Poliisi aikoo myös neuvotella Kemin ja Tornion kaupunkien kanssa mahdollisista uusista liikennejärjestelyistä joillakin katuosuuksilla.

Lähteet: YLE Perämeri