1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Naiset opettelevat arjen kriisitaitoja

Kaksisataa naista osallistuu viikonloppuna Lappeenrannassa järjestettävään naisten valmiusharjoitukseen. Naisten valmiusliiton kurssilla harjoitellaan perusvalmiuksia toimia arjen kriisitilanteisissa. Eri ikäiset ja eri puolilta Suomea tulevat naiset harjoittavat maastotaitojaan, opettelevat selviytymään sähköttä ja kohtaamaan uhkaavia ihmisiä.

Naisia Wilma-harjoituksessa Lappeenrannassa.
Kaakkois-Suomen uutiset kävi seuraamassa Wilma-harjoitusta 2011.

Naisten Valmiusliiton pääsihteeri Lotta Mertsalmi kertoo, että etenkin katuturvallisuus-kurssit ovat suosittuja kerta toisensa jälkeen.

- Nimi voi johtaa vähän harhaan, sillä kurssin opit eivät ole tarkoitettu vain kadulle vaan ne toimivat muutenkin ihmisten elämässä.

Katuturvallisuus-kurssilla opetetaan mm. itsepuolustustaitoja kuten irrottautumista ja uhkaavasti käyttäytyvän henkilön kohtaamista. Näkökulma on ennaltaehkäisevä.

- Me opetamme miettimään reitin valintaa ja kerromme mitä turvallisuusvälineitä naiset voivat kantaa mukana, kertoo Lotta Mertsalmi.

Lotta Mertsalmen mukaan Naisten Valmiusliiton tarkoituksena ei ole opettaa selviytymistaitoja ainoastaan järjestöön kuuluville, vaan kaikille suomalaisille naisille.