Sairaanhoitajat harmistuivat eheytymishoitoväitteistä

Sairaanhoitajaliiton jäsenkentällä on harmistuttu tiedosta, jonka mukaan jotkut sairaanhoitajat ovat tarjonneet homoseksuaaleille ns. eheyttämishoitoja. Liiton kannanoton mukaan on valitettavaa, että kaikki sairaanhoitajat leimautuvat muutaman henkilön toiminnan vuoksi.

Kotimaa

Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Merja Merasto korostaa, ettei liitto tue uskomushoitoja. Hän sanoo myös, ettei homoseksuaalisuus ole lain mukaan sairaus.

Liiton hallitus on velvoittanut Sairaanhoitajaliiton yrittäjäyhdistystä ottamaan ilmi tulleen ongelman esille yrittäjäjäsentensä kanssa. Muulla tavalla liitto ei aio jatkaa asian käsittelyä.

Sateenkaariyhteisöt ry väitti alkuviikosta, että Sairaanhoitajaliiton jäsenissä on henkilöitä, joiden tavoitteena on sielunhoitoterapialla ja eheyttämishoidoilla tehdä homoista heteroita. Sateenkaariyhteisöjen kyselyn mukaan muutamat sairaanhoitajat liiton jäsenistä tekevät eheyttämishoitoja ja lupailivat näistä jopa Kela-korvauksia.

Merasto toteaa, ettei liitossa kuitenkaan tiedetä, ovatko homoille hoitoja tarjonneet henkilöt liiton jäseniä.

Sairaanhoitajaliitto sanoo, että potilas voi ottaa yhteyttä aluehallintoviranomaisiin tai terveydenhuoltoa valvovaan Valviraan, mikäli epäilee terveydenhuollon ammattilaisen toiminnan asianmukaisuutta.

Lähteet: YLE Uutiset