Tiukkoja tilanteita puolueiden sisällä

Puolueiden sisällä kansanedustajanpaikoista käydään kovaa kisaa. Esimerkiksi ennakkoäänten tullessa klo 20 SDP:n Tuula Peltonen oli jatkamassa kansanedustajana, mutta heti seuraavassa laskentapäivityksessä hänen ohitseen kiri Kalevi Olin.

Tuula Peltonen

Seuraavassa laskennan vaiheessa Peltonen ohitti jälleen Olinin. Kun 40 prosenttia äänistä on laskettu, Peltonen on 150 ääntä Olinia edellä.

Perussuomalaisissa taas Anitta Kangas hengittää tiukasti Jorma Uskin niskaan, kun puolue tavoittelee kahta edustajanpaikkaa. Äänten ero tässä tilanteessa on vain kolmisenkymmentä ääntä.

Kokoomuksen tilanne näyttää selkeämmältä, Henna Virkkunen on selvä äänikärki, ja toista paikkaa tällä hetkellä pitävän Sinuhe Wallinheimon ero puolueessa kolmantena olevaan Mikael Palolaan on jo yli 400 ääntä, kun Palolan äänten kokonaismäärä on tasan 1000.

Keskustan kolmatta sijaa pitävän Aila Paloniemen kaula varasijalla olevaan Lauri Oinoseen on myös selkeä lähes 700 ääntä.

Vasemmistoliitossa Eila Tiaisella on Juho Kauttoon verrattuna yli kaksinkertainen äänimäärä. Tiaisella on 1917 ääntä, kun Kautolla niitä on 758.

Lähteet: YLE Keski-Suomi