1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pirkanmaa

Kokoomus odottaa kuutta paikkaa - viisi näyttää todennäköiseltä

Kokoomuksen vaalivalvojaisissa ilta yhdeksän maissa soitto soi ja tunnelma oli hyvä. Tavoitteeksi Kokoomus asetti Pirkanmaalla kuusi paikkaa, mutta ääntenlaskennan tässä vaiheessa viisi edustajaa näyttää todennäköiseltä.

Kuva: YLE

Pirkanmaan Kokoomuksen toiminnanjohtaja Jari Porraslampi seurasi tuloksia jännittyneenä.

- Kyllähän tilanne on poikkeuksellisen jännittävä, koska kyseessä ovat pitkään aikaan ehdottomasti ännittävimmät vaalit.

Ääntenlaskennan ollessa vielä pahasti kesken Kokoomus ja Perussuomalaiset näyttäisivät olevan tasoissa.

- Jos me saisimme sen viisi paikkaa, niin tilannehan olisi hyvä. Tavoitteet oli tietysti asetettu kuuteen edustajaan, mutta viisikin on hyvä.

Kokoomuksesta eniten ääniä oli yhdeksään mennessä kerännyt Arto Satonen. Toiseksi eniten kokoomuslaisista ääniä oli saanut Sofia Vikman, kun ääniä oli laskettu noin puolet. Sofia Vikman, 27, olisi läpimennessään näillä näkymin Pirkanmaan nuorin kansanedustaja

Vikman oli hyvin iloinen menestyksestään.

- Vaalikampanja on ollut minulle posittiivinen kokemus. Olen saanut kiertäessäni laajasti kannustusta, sanoo Vikman. Meillä on ollut hieno kampanja, josta kiitos suurelle joukolle.

- Parhaita ovat olelleet kasvokkain käydyt keskustelut. Toki sähköposti ja sosiaalinen media ovat myös ollut aktiivisessa käytössä, kertoo Vikman.

Kokoomuksen vaalivalvojaisissakin jäätiin vielä odottelemaan lopullisia tuloksia.

- Arvelen, että lopulliset tulokset voivat olla valmiina jo tunnin kuluttua. Tampere on kuitenkin perinteisesti ollut kaupunki, josta tulokset tulevat yleensä viimeisenä, sanoo Porraslampi.

Kun ääniä oli laskettu ilta yhdeksään mennessä noin puolet, näytti Kokoomuksen tulos Pirkanmaalla neljää paikkaa. Satosen ja Vikmanin lisäksi eduskuntaan olisivat päätymässä Kimmo Sasi, Pauli Kiuru ja Marja Tiura.