Turunen: Suomen rahat pidetään Suomessa ja OKL Savonlinnassa

-Valtakunnan politiikassa tärkeintä on pitää suomalainen varallisuus Suomessa, eikä tukea hulivilivaltioita, sanoo tuore savonlinnalainen kansanedustaja Kaj Turunen (PS). Savonlinnan kannalta ykköstavoite eduskunnassa on puolestaan opettajakoulutuksen säilyttäminen.

Kaj Turunen
Kaj Turunen
YLE / Paavo Koponen

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoin vaalivoiton varmistuessa ja hallituspaikan häämöttäessä, että politiikka on kompromissien tekoa. Kaj Turunen ei kuitenkaan halunnut kompromissihalukkuutta eikö edes puolueensa mahdollista hallituspaikkaa vielä kommentoida. Eduskuntaryhmä kokoontuu ja hallituskeskustelut alkavat vasta viikon puolivälissä.

–Olen sataprosenttisesti eteläsavolainen ja savonlinnalainen kansaedustaja, Turunen vakuuttaa. Ääniä näyttikin kertyvän monilta paikkakunnilta. Niitä kertyi yhteensä 2626.

Nämä eduskuntavaalit olivat Kaj Turusen ensimmäinen yritys politiikassa. Pääsy eduskuntaan ja vielä mahdolliseen hallituspuolueeseen tuntuu uskomattomalta. Vastuun Turunen kuitenkin ottaa mielellään kannettavakseen. Vaalivoiton juhlinnassa mukana oli Erja-vaimon lisäksi omia poikia, sukulaisia, naapureita ja ystäviä myös muista puolueista.

Lähteet: YLE Etelä-Savo