1. yle.fi
  2. Uutiset

Perussuomalaiset vahvoina Turun kerrostalolähiöissä

Perussuomalaisten kannatus Turun eri äänestysalueiden välillä vaihtelee runsaasti. Puolueen kannatuksen suuruus vaihtelee Katedralskolan i Åbon alueen reilusta kuudesta prosentista Pansion koulun 27,8 prosenttiin.

puolueet
Perussuomalaisten Lauri Heikkilää onnitellaan.
Perussuomalaisten Lauri Heikkilää onnitellaan.YLE / Simo Kymäläinen

Perussuomalaisten ääniosuus Turussa oli 15,8 prosenttia. Tässä oli kasvua edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna lähes neljätoista prosenttiyksikköä. Puolue kiilasi Turun kolmanneksi suurimmaksi.

Suurin kannatus löytyy lähiöistä

Kansainvälisen mallin mukaan populistisen puolueen kannatus on suurta sellaisissa lähiöissä, joissa maahanmuuttajien määrä on suuri. Ilmiö näyttää pitävän paikkansa myös vertailtaessa perussuomalaisten kannatusosuutta Turun eri äänestysalueilla.

Puolue sai monilla äänestysalueilla eniten ääniä. Tällaisia alueita olivat Pansio, Aunela, Lauste ja Varissuo sekä Härkämäki.

Näissä kaikissa puolueen kannatusosuus oli noin neljäsosa äänistä. Lisäksi puolue oli samansuuruisella kannatuksella toiseksi suurin esimerkiksi Runosmäen ja Jäkärlän äänestysalueella.

Alueita yhdistävä piirre on, että ne ovat kerrostalovaltaisia lähiöitä.

Tämän lisäksi puolue sai paljon ääniä Moisiossa, Paavolassa ja Paattisilla. Näitä alueita voi luonnehtia lähellä maaseutua sijaitseviksi pientalovaltaisiksi alueiksi.

Lähteet: YLE Turku / Juha Helin

Lue seuraavaksi