Ranskan populistioikeisto onnittelee Timo Soinia

Ranskan oikeistopopulistinen Kansallinen rintama eli Front National onnittelee Timo Soinia vaalivoitosta. - Perusssuomalaisten ja Timo Soinin menestys on huomattava läpimurto ja sopusoinnussa sen kanssa, mitä monissa Euroopan maissa loogisesti tapahtuu, Kansallisen rintaman euroedustaja Bruno Gollnisch kirjoittaa tiedotteessaan puolueen kotisivuilla.

Marine Le Pen Kuva: Sylvain Lefevre / EPA

- (Suomalaiset) toteavat massiivisen ja hallitsemattoman maahanmuuton vaarat. He havaitsevat moraalisen rappion ja turvattomuuden lisääntymisen seuraukset. He ovat närkästyneitä siitä, että EU, sen sijaan, että se suojelisi heitä, heidät alistetaan ulkopuolelta tulevien tavara-, pääoma- ja henkilövirtojen alle, Gollnisch perustelee.

Gollnisch onnittelee perussuomalaisia siitä, että he ovat liittyneet Belgian flaamialueen, Sveitsin, Ison-Britannian, Itävallan, Hollannin, Unkarin, Ruotsin ja Tanskan kansallismielisten virtausten joukkoon.

- Tämä uusi menestys Suomessa ennustaa hyvää tulevaisuudessa, Gollnisch päättää.

Suurin osa ranskalaisista yhteiskuntatutkijoista määrittelee Kansallisen rintaman äärioikeistolaiseksi puolueeksi. Puolue itse määrittelee itsensä populistiseksi ja itsenäisyysmieliseksi. Puolue on puhdistanut ulkomaalaisvihamielistä ulkoista kuvaansa sen jälkeen, kun sen johtoon nousi helmikuussa Marine Le Pen.

Marine Le Penin lyhyen vallassaolon aikana puolue on kasvattanut gallup-suosiotaan merkittävästi.